Az új egészségügyi államtitkár, Takács Péter a Magyar Orvosi Kamara budapesti kongresszusán pénteken azt mondta, az ügyek nyolcvan százalékát el lehet dönteni Budapestről, Excel-táblát nézve – írja a Telex.hu.

Az új egészségügyi államtitkár szerint az egészségügynek nem kell külön minisztériumFotó: Takács Péter, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatója a Szerencsejáték Zrt. támogatásáról tartott sajtótájékoztatón a Szent László Kórházban 2020. auguztus 25-én. A lottótársaság a járványügyi védekezést segítő speciális eszközök és berendezések beszerzéséhez nyújt 150 millió forintos támogatást három budapesti kórháznak. MTI/Balogh Zoltán

Hozzátette:

A tizenöt százalékhoz viszont ott kell lenni, és tárgyalni kell a klinikai centrumokkal, a megyei kórházakkal, a háziorvosokkal, hogy az, amit az íróasztal mögött kitaláltak, megvalósítható-e a gyakorlatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, Takács Péter eddig az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) Alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyetteseként dolgozott. Ezt megelőzően egy évig vezette az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőt megbízott főigazgatóként. Az intézménynek korábban, 2015-2017 között finanszírozási osztályvezetője és járóbeteg-ellátási igazgatója is volt.

Takács a a nyitóelőadásában konkrét egészségügyi programot nem hirdetett a 24.hu szerint. Annyit azonban elmondott, a főbb csapásirány megmarad az egészségügyben.

Szerinte az első nagy lépések már megtörténtek az előző ciklusban, most a finomhangolás zajlik, most tudják megvizsgálni, mi az, ami kevésbé működik.

Az új államtitkárt megnyugtatja az is, hogy az egészségügy a Belügyminisztérium, Pintér Sándor alá került.

Takács szerint az egészségügynek nem kell külön minisztérium, mert szerinte nem az, hanem a miniszter személye a fontos, aki erősíti az egészségügy érdekérvényesítő képességét.

Pintérnek pedig szerinte erős az érdekérvényesítő képessége, ő maga pedig a belügyminisztertől rendezett, logikus és következetes vezetést tanulhat, mondta.

Forrás: Telex

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Az egyik Fifesz+szakértő---a (végtelenül) sok közül.
És olyan is, mint a többi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@lampa laz: kokler feje folott ott volt a belugyminiszterium. Az egeszsegugy 2021. Marcius 1 ota a belugyminiszteriumhoz tartozik. Nekem meg papirom is van rola egy munkaszerzodes.
CsipkeRózsa
Ő tanulni akar Pintértől, azért megy oda.
justhpeter
Ezért az emberért valóban nem volt érdemes cserélni. Ugyanúgy nem fog kiderülni, hogy mihez ért, viszont az első megszólalásából tudhatjuk biztosan, hogy szervilizmusból már jelesen doktorált. Ám az elődje nem beszélt marhaságokat, igaz nem is láttuk.
vacsi
Én is (és még nagyon sokan) szintén el tudnánk dönteni sok mindent, nekünk még Excell-tábla sem kell hozzá...
ómió
Hát, ha anélkül is irányítható...!
kereső
@namihami: Nem akar "diplomás kommunista " lenni, ezért aztán az esetlegesen meglévő "szakértelmét" felakasztotta a kamrában a fogasra. Az nem jövedelmezne ilyen jól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.