A hétfői parlamenti ülésen került szóba az emelés. 

Komjáthi Imre (MSZP) a pénzügyminisztertől azt kérdezte: miért tolta el a kormány egy hónappal az évközi nyugdíjemelést – írja a 24.hu. Elmondása szerint a kabinet a választások előtt azt ígérte, hogy júniusban jön az infláció miatti nyugdíjemelés, de kiderült, hogy ez csak júliusban történik meg. Hangsúlyozta: sok százezer, máról holnapra élő nyugdíjasnak nagyon is fontos, hogy mikor kapja meg a különbözetet.

Hiába várják a nyugdíjasok, csúszik a kormány a korrekcióval

Fotó: 123RF.com

Tállai András pénzügyi államtitkár válaszában elismerte, hogy ez júniusra volt tervezve, de átcsúszik júliusra, és elfogadja, hogy ez probléma. De hozzátette, hogy a Fidesz-kormány azt ígérte a nyugdíjasoknak 2010-ben, hogy megvédi a nyugdíjak vásárlóértékét. Ezt az ígéretét a kormány teljesíti 2022-ben is, és minden törvényi kötelezettség ellenére kifizeti a további 3,9 százalékos emelést visszamenőleg, illetve a 13. havi nyugdíjra vonatkozóan is – hangsúlyozta az MTI tudósítása szerint.

Arról, hogy várható-r a továbbiakban is nyugdíjkorrekció, a 24.hu cikkében olvashatnak bővebben. 

Forrás: 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Sürgősséggel tárgyalja a parlament, hogy Orbán fizetését, több mint kétszeresére emeljék. Sürgősséggel, mivel vészhelyzet van, nem?! A nagy sietségben a pedagógusok bérezésének rendezésére valamiért nincs idő, vagy kedv, vagy szándék, vagy egyik sem. Amint vagyonbevallásából "tisztán" látszik a sanyarú anyagi helyzetű miniszterelnökön való gyors segítségnyújtás viszont az ország elemi érdeke, hiszen úgy tűnik, hogy nyomorúságában nem számíthat "kőgazdag" édesapjára, módos feleségére, saját lábunkra állított lányára, sokszoros milliárdossá vált vejére, az ország leggazdagabb bugrisává cseperedett gyermekkori cimborájára, az őt reptető oligarchák arzenáljára. Segítségre szorul. Amit művelt 12 év alatt az országgal, valami más járna neki, nem fizetésemelés! A kilakoltatások megállitását ,nem tárgyalják sürgősséggel,hanem kihajtják ebben a hőségben,drágaságban az embereket az utcára ! Orbán meg teli pofával röhög a bugyuta Hollikkal ,együtt! Ha erre a képre nézek,rögtön az jut eszembe, hogy a kormány KIRÖHÖGI a magyar népet, mert tényleg nevetséges és nagyon nagyon szomorú, hogy mindezt megengedjük! Az intelligencia , úri emberség , bölcsesség teljes hiánya jellemzi őket , mert a veszélyhelyzetet hirdető vezető kötelessége és példaadója kell legyen annak, hogy Ő nem kér , nem akar kapni , nem ítél meg Önmagának javakat , pláne nem extra mértékben. Ellenben adományoz a magáéból , mert van neki , mert miért is ne lenne , ha még sunyi módon tagadja is? Ugye politikus urak ? Vissza kellene vinni az üres trezorokba a szőrén szálán eltűnt állami vagyonokat! Mindent megtehet 2/3-ot kapott! Sajnos ehhez kellett egy ilyen ország is!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/285909730_2110010159203707_12807282116066486_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=HB6Wvc51foEAX82RetC&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_uVVvx3Kni6Uw-unt1ejvDW_1TNjtQhabye_lT_sFVHA&oe=62AE2B6B
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@fideszes gyökér: Olyan, hogy "marxista extraprofitadó" csak a bolsi hazugságok tárházában létezik! Szóval, "hazulról" (bolsiföldről!) szól megint a "dalod"!
tudode
Egyetemleges kötelessége lenne az egy s mást követő kormányoknak pl. a 13. havi nyugdíj visszajuttatása, ha nem lenne egyfolytában SS győzelmekkel a felcsúti ösztöndíjas a kormánykerék össze, vissza rángatója!!!
.
Emlékeztetőül:
.
------ Bajnai: nem megszüntettük, felfüggesztettük a 13. havi nyugdíjat
www.portfolio.hu/gazdasag/20090629/bajnai-nem-megszuntettuk-felfuggesztettuk-a-13-havi-nyugdijat-117426
---------------
..
Arról nem is szólva, hogy
.
----- Nyugdíjkorrekciós programot jelentett be Gyurcsány
hvg.hu/itthon/20050930nyugdijkorrekcio
.
„”””Öt évre szóló, nyolc lépésből álló nyugdíjkorrekciós program kezdődik jövő januárban: a mintegy 2,6 millió nyugdíjas évi nyugdíja átlagosan 51 ezer forinttal nő - jelentette be a miniszterelnök.””””(…)
-----------/
.
Oszt’ mi lett a nóta vége
.
--- Kétharmad: amekkora lehetőség, akkora felelősség TV2 Napló, 2010. április 19.
www.youtube.com/watch?v=GHIqyxm0ZHo&t=48s
.
A lehetőséget szügyig kihasználta, miközben a felelősség kimaradt a mutyiaiBÚ!!!
.
A haszontalan kisnyuggerek pedig harapdálják az ajtófélfát, kilátásba helyezve még a 14. havi nyugdíjat is!
.
---- Orbán lesz 14 havi nyugdíj 2006 Eger
www.youtube.com/watch?v=m1AG2NuFvgI
------------------
.
A negyedik SS győzelem céljából az utolsó 24 órában megvette a nyuggereket a 13. havi nyugdíjat úgy, hogy kutyának tessék, nesztek nekTEK!
ómió
@Eladott Ország: Hogy minek köszönhető!? Hát, az "efftársi hazaszereteteteknek"! Tudod, baromarc, ez ugyanolyan, mint, mikor Trianon után Baranyát még pluszban, bónuszként át akartátok - nyilván "puszta efftársi hazaszeretetből" - játszani a szerbeknek! Biztos, ugye, azt is, mert nehogy a "Zorbán ellopja", te tetü!? Azóta nem változott a mocsokbolsi fajtád!
ómió
@fideszes gyökér: Te mindenkit összetévesztesz önmagaddal!? Annyira gyagya vagy a böszmeszopástól dagadó fejeddel!? A tetübolsi buziságotokat is ezért próbálod gyötrődve másokra hazudni? Látom, már nem változol! Amúgy, Marx efftársatok foglalkozott - ezt senki nem vitatta, seggfej - az extraprofittal, "csupán" az extraprofit-adóztatással nem! Jobbulást!
evacica
Hiába üres a Kassa részben ellopták, részben a választások megnyerése végett nem csak fosztogattak, ha nem osztogattak is, a birka nép meg boldog volt húzta az x ész nélkül, nem gondolta, hogy ezt többszörösen vissza veszi Döbrögi! Egyébként a fidesz ha megvéd az mindig sokba kerül nekünk! Dumáltok a több milliós fizetésetek és a milliárdos lopásaitok birtokában! Ez a jóllakottak politikája, a birka meg meg is kajolja! Mocskos tolvaj banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.