A Marcali Járási Ügyészség öngyilkosságban közreműködés bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki közös öngyilkosságot tervezett szobatársával, azonban míg a barátnője meghalt, ő túlélte a mérgezést.

Horror az idősotthonban: a szobatársak együtt akartak a halálba menni, most vádat emeltek az életben maradt nő ellen

Fotó: pixabay.com

A vádirat lényege szerint a hatvanas éveiben járó vádlott egy Somogy megyei szeretetotthonban élt a sértettel közös szobában. Mivel a szobatársak kilátástalannak érezték helyzetüket, ezért elkeseredésükben megegyeztek abban, hogy együtt öngyilkosságot követnek el – írják az ügyészség honlapján.

A nő ötlete alapján 2019 októberében egy benzinkútra mentek, ahol

az elkövető fagyálló folyadékot vásárolt, majd a terhelt a mérgező anyagból szobájukba visszatérve mindkettejüknek töltött. A barátnők a fagyálló elfogyasztását követően – ami mellé a vádlott kettő deciliter pálinkát is megivott – aludni tértek.

A sértett életét a szakszerű kórházi ellátás ellenére nem lehetett megmenteni, a terhelt a mérgezés következtében azért nem halt meg,

mert a fagyálló kisebb koncentrációban szívódott fel szervezetében az elfogyasztott alkohol miatt.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Ügyeszség

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nos, a fagyálló ellenszere a sima alkohol...lebontja a fagyállót..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.