Beszélhetünk itt vasfüggönyről, meg diktatúráról, egypártrendszerről, az oroszok ideiglenes itt tartózkodásáról, de azért én egyszerű szegedi lányként csak elvégezhettem az egyetemet és mehettem Párizsba ösztöndíjjal, tanulhattam, franciául, olaszul, angolul. Senki nem tiltotta meg, hogy tanuljak, hogy képezzem magam. Most meg mást sem hallani ettől a rendszertől, és annak vezetőjétől, hogy elégedj meg magyar fiatal egy szakmával, mert az a haza érdeke. A Kádár-rendszer és ezt elfogultság nélkül mondom, valódi jövőképet adott a fiataloknak, biztonságot az embereknek, az átlagembereknek. Nem a kiválasztottaknak, az úgynevezett oligarcháknak, a csókosoknak a, rendszer haszonélvezőinek – a kisembernek. Ma rengeteg fiatal gondolkodik úgy, hogy inkább külföldre megy, ott próbál szerencsét.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És ami még borzasztóbbá teszi a (késő)kádári és az orbáni viszonyok közötti különbséget, az ráadásul éppen az, hogy minden szava igaz.
Az a rendszer felemelte az ""egyszerűbb"" réteget, ez a mára némileg ""felsőbbnek"" is a lesüllyedést jelöli ki. Betegesen fél attól, hogy megláthassák és felismerhessék a valódi természetét. És tesz is érte.
Az orbáni intelligencia a ""chaplini modern időkig"" terjed. Vagy a csókosai által megszerzett földek kapálásáig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.