Tenni kell valamit, hogy megszűnjenek az előítéletek, hogy nem menjek át az út túloldalára, ha egy romát látok szembe jönni.

Forrás: tudtad.blog.hu
Feltöltő: slanger
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gyulabors
"A Tatárszentgyörgyön áldozattá vált, Csorba Róbert és kisfia temetési szertartásán nagyon sokan megjelentek, hogy leróják végső tiszteletüket. (Az index szerint több mint ezren, a Magyar Nemzet szerint közel 3000-en, a HVG szerint pedig 5000 fő jelent meg a temetésen.) Szerencsére mindenféle atrocitás nélkül végső nyughelyükre helyezték a két halottat.
Bízom benne, hogy ez a szomorú történet itt lezáródik, és ezzel egy időben valami el is kezdődik, ebben az országban. Mert ideje lenne végre tiszta vizet önteni a pohárba. Tenni kell végre valamit azért, hogy e két etnikum, a magyarság és a cigányság egymás mellett békében tudjon élni. Tenni kell valamit, hogy megszűnjenek az előítéletek, hogy nem menjek át az út túloldalára, ha egy romát látok szembe jönni. Tenni kell valamit, hogy a cigányság be tudjon illeszkedni ebbe a társadalomba, illetve azért, hogy befogadjuk őket ebbe a társadalomba. És nem csak a politikusoknak kell fellépniük az ügy érdekében. Tennünk kell nekünk magyaroknak is, de legfőbbképpen a cigányságnak kell tennie azért, hogy ne azt mondjuk rájuk, hogy cigány vagy roma, hanem inkább azt, hogy magyar.
Persze ha ez elmúlt 500 év alatt nem tudtuk őket befogadni, akkor ne higgyük azt, hogy ez egyik napról a másikra be fog következni. Mindenesetre azon kell lennünk, hogy ez minél előbb bekövetkezzék."
Addig, míg az államalkotó nemzetiségről a mesterségesen kialakított kép =genetikai hulladék, és ez bűntetlen marad, addig amíg az orvos a kisgyereken lévő sörét nyomát nem ismeri fel, addig ameddig a roma integrációról keringő milliárdok csak virtuálisan léteznek és nem érnek célba települési szinten, addig ameddig az 500 éve államalkotó nemzetiség a bűnbak ez csak pusztába kiáltott jaj szó!
Most már tettek kellenek nem szavak! Tényszerű, szakszerű felelősségteljes vizsgálatot kell tartani. Akik hibáztak orvos, tűzoltó, rendőr hagyjon félbe a mesterségével. Elég a kontár megoldásokból

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.