Az éttermek nagyon nehezen birkóznak meg az áremelkedéssel, főleg, hogy az árak naponta változnak, erről beszélt az mfor.hu-nak a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Nem extraprofitra törekszenek, hanem arra, hogy megmaradjon a vállalkozásuk, mondja a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Kovács László úgy fogalmazott, a vendéglátó vállalkozások 90 százaléka kkv, a kkv-k pedig nincsenek arra felkészülve, hogy ezt az árváltozást folyamatosan kövessék, mert erre egyszerűen nincs adminisztrációs háttér.

Egyelőre jönnek a számlák – áram, hús, zöldség –, kifizetik, csakhogy nem tudják rögtön az összes árban érvényesíteni, főleg, hogy mindenki fél az emeléstől

– mutatott rá.

Küszködnek vendéglátósok, ha követni akarják az inflációt, 50%-al kéne emelniük az áraikat

Fotó: 123RF.com

Hozzátette, hogy bizonyos élelmiszerek már a duplájába kerülni a tavalyi év végéhez képest, ilyen az olaj és a csirkemell, amit a vendéglátók nem hatósági áron vesznek, és ha ezeket követni szeretnék, indokolt volna egy akár 50 százalékos áremelés is. Csakhogy tudják, ezzel a vendégek tűréshatárát is átlépnék.

Éppen ezért mindenki óvatos, mert attól tart, hogy elveszíti a vendégeit, bár a csökkenés így is meg fog történni, hiszen az emberek már most féket húztak költéseikben az infláció és a bizonytalan jövő miatt, és elsőként általában a luxuskiadásokban csökkentenek.

Forrás: mfor.hu, 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.