Az egy évvel korábbinál jóval többen mennének nyaralni belföldre vagy külföldre az idén. Az idén közel 250 ezer forintot költenének a vakációra átlagosan a nyaralást tervezők – derül ki a K&H biztos jövő felméréséből. Ez az összeg lényegében megegyezik a pandémia előtti szinttel.

Általában negyedmilliót tervez költeni a magyar a nyári kiruccanásra

Fotó: pixabay.com

A vakációzók 55 százaléka 100-500 ezer forintos utazási költségvetéssel számol. Döntően a saját jövedelmükből finanszírozzák a nyaralást, a SZÉP Kártyára 28 százalékuk támaszkodik, a családtagoktól pedig 16 százalékuk kap erre a célra támogatást – írja a Piac és Profit.

A kutatásból kiderül az is, hogy mekkora összeget szánnak az utazók az idei nyaralásra. Az átlagos utazási költségvetés közel negyedmillió, egész pontosan 247,4 ezer forint. Ez az összeg lényegében megegyezik azzal, amit a pandémia előtt – 2019-ben – tettek félre vakációzásra az utazni vágyók, ugyanakkor a tavalyi 183 ezer forinthoz képest 35 százalékos növekedést jelent.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Piac és Profit

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Nem a zsemle kicsi, elvtársak, hanem a pofátok nagy!" Ez jutott eszembe a magyarázatukról. Marosán György született Buci Gyuri. A lesajnált lei-ről annyit, hogy az euróhoz mérten alig 2 százalékot gyengült egy év alatt, míg a forint közel 20 százalékot. Erre varjatok gombot hazudós banda.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@nejlontacskó: hát ja ... teljesen igazad van ... az EU azonnal vissza is nyeste a felzárkóztatási pénzünket, mert ekkor növekedésre kevesebb jár
namihami
@KisTehen: Lehet, hogy a hamis adatközlés, családi és baráti csalások és az állandó orbáni ""vétóhiszti"" váltotta ki az EU-nál a fordított pénzutalási reakciót?
Megunták, hogy egy magyar ""gyerekkoribarát"" lett a világ leggyorsabban gazdagodó ""cukkerbegje""?
Persze, azok a brüsszeli libsik, azok a hülyék. Nem képesek átlátni, hogy ez csupán a hazai barátok lehetőségekhez juttatása...
KisTehen
@namihami: azért remélem, hogy nyugaton még fenn próbálják tartani a törvényesség látszatát és nem liberális újságcikkek alapján döntik el a dolgokat
namihami
@KisTehen: Azok a nyugatiak általában nem újságcikkeből, hanem saját tapasztalatból szoktak itélkezni.
Az összes fenti észrevételem látható, hallható volt a Mi Istenünk hazai vagy kinti szerpléseiben.
Pl kinn megszavaz vagy szavaztat valamit--aztán itthon az ellenkezőjét mondja a híveknek. És azt hiszi, hogy ez itthoni hír marad. Csak azt felejti el, hogy jelen korunkban egy hír 6-8 óra alatt körbeszalad a világban. A kintiek is látják-hallják a viselt dolgait, de politikusként viselkednek.
De:. Fehérember nem felejt. És ennek most kezdjük inni a levét. Ott is fogy a pénz, nyilván nem akarják egy keleti oligarcha családjára költeni.
teuton
Ja, a "femereses statisztika"... Josolgatunk, tenyek es adatok nelkül??? Meg hogy Magyraorszag jobban teljesit! Meg nhogy közel 500000 ft az atlagkereset... Esetleges a NERes milliardosok nyilatkoztak? Erdekes modon a balatoni vendeglatosok/szallashelyek 20-30% kevesebb forgalmat jelentenek, mint tavaly, a covid idejen!!!
Málna
@teuton: Persze, hogy kevesebb a Balatonon a forgalom, hiszen sokan külföldön nyaralnak. Érted, analfabéta?:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.