Közülük azonban csak 513 ember kért ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5912 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4331-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-vel.

10243-an érkeztek Ukrajnából Magyarországra hétfőn

Fotó: Illusztráció/police.hu

A beléptetettek közül a rendőrség 513 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – írták.

Vonattal 165 ember, köztük 78 gyerek érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre hétfőn – tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte kedden a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – áll a közleményben.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cirip
"... csak 513 ember kért ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást."
CSAK???!!! Ez is KK K!!sok, pont ennyivel több, mint amennyire szükség van ! És biztos, hogy nem ennyi, csak vetítenek. Kamu.!!!
teuton
...es 9800 mar ment is tovabb Nyugatra! Szoval ennyit a Szofoso altal hangoztatott hazugsagrol, miszerint "1 milliot fogadtunk mar be"... A VALOSAGBAN 99,99% mar ment is tovabb, mert pl. Nemetorszagban szocialis segelyre jogosultak (havi kb. 400ezer ft), lakast kapnak es dolgozhatnak... Ezzel szemben MO-on???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.