Az EU támogatások száz százalékos felfüggesztését javasolja három külföldi jogászprofesszor egy német EP-képviselő által megrendelt tanulmányban.

Akkora az orbáni korrupció, hogy az EU támogatások száz százalékos felfüggesztését javasolják a jogászok

Fotó: pixabay.com

“Ahogyan az ólomcsövek beszennyezik a bennük folyó vizet, úgy piszkolják be az uniós pénzek elosztásáért, kezeléséért és elköltésük elszámoltathatóságáért felelős magyar közintézmények az összes támogatást, amelyet Magyarország az Európai Uniótól kap”.

Ezzel a hasonlattal mutatja be három nemzetközi hírű jogászprofesszor, hogy Brüsszelnek miért kellene megvonnia az összes közösségi forrást az országtól a jogállamisági eljárás keretében – írja a Népszava.

Kim Lane Scheppele, az amerikai Princeton Egyetem, R. Daniel Kelemen, az amerikai Rutgers Egyetem és John Morijn, a hollandiai Groningen Egyetem tanára friss tanulmányában azzal indokolja a javasolt súlyos szankciót, hogy a törvényalkotás kiszámíthatatlan, az EU-s pénzekkel való visszaélések hosszú múltra tekintenek vissza, az ellenőrzésükre hivatott intézmények nem függetlenek és a jogállamisági normasértések a közösség által finanszírozott valamennyi programot érintik.

A három professzor támpontokat kínál a döntéshozóknak a Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő által megrendelt jogi elemzésben.

Megállapításuk szerint

a folyamatot elindító rendelet hatálya alá tartozó jogállamisági normasértések annyira alapvetőek, gyakoriak és széleskörűek Magyarországon, hogy teljesen ellehetetlenítik a költségvetés végrehajtási és ellenőrzési rendszerének normális működését.

Ebben a helyzetben az egyetlen megfelelő és arányos válaszintézkedés az uniós források 100 százalékos felfüggesztése, csökkentése vagy megszakítása lehet.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Népszava

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
VAN MÉG VALAMI AMIT EZ A MOCSKOS FITYMASZ CSÜRHE NEM LOPOTT EL???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@CsipkeRózsa: Nem tudom. Csak tippeltem. Egy idős embernél ez a legvalószínűbb, ha hirtelen eltűnik.
szegfue
@CsipkeRózsa: Semmi baj sincs Róna Gyuri egészségével, még él és virul!
szegfue
@Horizont: Irjál privátban Nyirfának és kérdezd meg: mi van vele? Csak egy tipp...
CsipkeRózsa
@Horizont: Én is hiányolom Nyírfát, csak még vártam, mert ő időnként szünetet tart. Ez a szünet már eléggé hosszúra sikerült.
szegfue
@Horizont: @CsipkeRózsa: Csak az tudom "tanácsolni": irjatok neki, nem hiszem, hogy zavarjátok vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.