Az EU támogatások száz százalékos felfüggesztését javasolja három külföldi jogászprofesszor egy német EP-képviselő által megrendelt tanulmányban.

Akkora az orbáni korrupció, hogy az EU támogatások száz százalékos felfüggesztését javasolják a jogászok

Fotó: pixabay.com

“Ahogyan az ólomcsövek beszennyezik a bennük folyó vizet, úgy piszkolják be az uniós pénzek elosztásáért, kezeléséért és elköltésük elszámoltathatóságáért felelős magyar közintézmények az összes támogatást, amelyet Magyarország az Európai Uniótól kap”.

Ezzel a hasonlattal mutatja be három nemzetközi hírű jogászprofesszor, hogy Brüsszelnek miért kellene megvonnia az összes közösségi forrást az országtól a jogállamisági eljárás keretében – írja a Népszava.

Kim Lane Scheppele, az amerikai Princeton Egyetem, R. Daniel Kelemen, az amerikai Rutgers Egyetem és John Morijn, a hollandiai Groningen Egyetem tanára friss tanulmányában azzal indokolja a javasolt súlyos szankciót, hogy a törvényalkotás kiszámíthatatlan, az EU-s pénzekkel való visszaélések hosszú múltra tekintenek vissza, az ellenőrzésükre hivatott intézmények nem függetlenek és a jogállamisági normasértések a közösség által finanszírozott valamennyi programot érintik.

A három professzor támpontokat kínál a döntéshozóknak a Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő által megrendelt jogi elemzésben.

Megállapításuk szerint

a folyamatot elindító rendelet hatálya alá tartozó jogállamisági normasértések annyira alapvetőek, gyakoriak és széleskörűek Magyarországon, hogy teljesen ellehetetlenítik a költségvetés végrehajtási és ellenőrzési rendszerének normális működését.

Ebben a helyzetben az egyetlen megfelelő és arányos válaszintézkedés az uniós források 100 százalékos felfüggesztése, csökkentése vagy megszakítása lehet.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Népszava

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
VAN MÉG VALAMI AMIT EZ A MOCSKOS FITYMASZ CSÜRHE NEM LOPOTT EL???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
VAN MÉG VALAMI AMIT EZ A MOCSKOS FITYMASZ CSÜRHE NEM LOPOTT EL???
namihami
A ""jó teljesítmény"" mindig meghozza eredményét!
colibri
Nocsak mik vannak? Navracsicska meg beül a tv-be és előadja, hogy a közbeszerzéssel van baj nálunk, de az se olyan nagy baj, mert mi csak sárgák vagyunk a piros- sárga- zöld skálán, bezzeg a németek, meg az osztrákok pirosba vannak. Ha a közbeszerzési gyakorlaton változtatunk, hipp-hopp, ősszel már öntik is az uniós pénzt Brüsszelből! AHA, pont úgy néz ki!
Pálinkás Pál
helyes...közeledik a végjáték kolostormalac...remélem az eu befagyasztja majd a kilopott pénzeteket is..
jesz
...azért kell a sok pénz, mert sok az éhes száj..nekik is kell valami. Kapnak is, mert itt Budán, vagy a nagy parkolókban soha nem látott mennyiségben közlekednek, parkolnak a húszmilliónál drágább autók...
tudode
Prózai!!!

Sok, sok bökkenő van/lett őfélesége ÚJ ÁLLAMÁBAN -- többek között -- amiatt is, mert égen, földön nincs aki MEGVONHATNÁ A BIZALMAT azoktól a honfoglaLÓKTÓL akik akár egy közös tulajdonban lévő gombostűt hazavisz .
.
Ami van/lett, az un. ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK annyit ér, mint halottnak a csók!
.
Amivel az Olasz Testvérek találkozóján el is dicsekedett a nagyotmondó hadúr, még pedig azt is, hogy nem nyüveszti KOALICIÓS KÉNYSZER:
-
----- Rómában mondott beszédet Orbán Viktor az olasz bevándorlásellenes párt meghívására
www.youtube.com/watch?v=9MrXq6-Yrs4
.
www.youtube.com/watch?v=cqa63Y-1mAg&t=587s
----------------
.
Miközben
.
-----Csoki & Hipo: Egy rém enyves család (Mézga szerepében Orbán)
www.youtube.com/watch?v=Aai7DYWuTqE&t=1s
-----------------
.
A leejtőn nincs megállás olyannyira, hogy akár hazájával egyptt egész Európát magával rántja, mivel a dárisz kincse sem elég a mindenrehatónak!
namihami
@jesz: És a zöme éppen Borsodból vagy Somogyból jött föl egy kis Kolostor nézegetésre. Még abban is reménykednek, hogy a Viktor éppen akkor áll ki a ""világörökségi teraszára"" egy kis friss levegőt szívni és letekinteni alant hömpölygő rajongóira.
nemkati
@colibri: A közbeszerzésekkel kapcsolatos visszaélések csak egy pont a 3 nagyon súlyos probléma közül. A másik kettő a korrupció mértéke és a jogállamiság majdnem minden téren való megsértése. A kormány a pedofil törvényre, navracsics a "nem is olyan nagy korrupció"-ra fogja az úniós pénzek visszatartását. Remélem az únió az összes problémát végigveszi és Navracsics képébe végja a tárgyalások során, hogy fideszék végre felfogják, de főleg ne hazudozzanak arról, miért tartja vissza az únió a pénzt.
csak úgy....
"azok a boldog szép napok ég veled..." (ferómüvek kossuthér)
www.youtube.com/watch?v=sNWUNPg6tzY
134.bátor
Magyarázza el valaki nekem,hogy lehet az,hogy ennek ellenère minden időközi választást,ez a mocskos bagázs nyer,ès bőven 50%felett van a támogatottsága!!???Hát milyen emberek között èlünk,hová süllyed már ez az ország??
Málna
@134.bátor: Jól élünk. Ez a magyarázat.
CsipkeRózsa
@134.bátor: A sok orbáni hazudozással elkábított ember, akik csak a kormányhíreket hallja, látja, a sok gazdaggá tett csókosa, a kizárólag saját embereivel ellátott döntési területek, a gazdag kampányok, stb.
csak úgy....
a dozse-k velencét cölöpökre építették és nem bunkókra..., érdekes ez az orbáni építkezési módszer, talán nem is akarnak maradandót alkotni? -akkor nesze neked buta magyar...
archive
@134.bátor: Az első 2/3-nál azonnal módosították a választási törvényt, ezzel évtizedekre bebetonozták magukat. Ezen kívül a krumpli és pénzosztogatással megvették a szegényeket, vidéken pedig közmunkát csak az kap, aki erre a bagázsra szavaz. Jah, és ne felejtsük el a határon túliak 100%-os szavazatait, valamint a nyugaton dolgozók szavazat-megvonását. Ezek alapján bőven elég, ha 10 millió választóból 2 millió rájuk szavaza és hopp, láss csodát, máris megint 2/3-uk van..
Eladott Ország
Nagyon helyes! A kolostordisznót gazdaságilag kell megfojtani, még akkor is, ha ezt a magyar nép szívja meg! Máskülönben sohasem szabadulunk meg a maffiaállamtól és bandájától!
namihami
@Shikari: 14.47: Menjél el Borsodba, Somogyba vagy Zalába és a falvakban tegyél egy kört. Aztán nézzél be a helyi kisboltba (ha egyáltalán van), nézd meg a választékot és az árakat. Ami, némileg kisebb mértékben, de a nagy szupermarketekre is igaz.
Az emberek napról-napra élnek. Nem olvasnak, nincs internet. Marad a Kossuth és az M1 vagy a Tv2. A fideszes trükkökről mégcsak nem is hallHATnak, mert azok a médiumok, amikhez hozzájutnak, nem is közlik.
A polgármester ÚR a falu istene, nála a segély meg a közmunka. Na, kire fog szavazni, ha felszólítja, hogy menjen?!?! És ha még némi pluszpénzecske is leesik.
Ez a 21. századi Narancs-Magyarország. A fény és csillogás már csak a felső tízezer privilégiuma. Meg az ilyen ""berkik, mészárosok és hasonló celebek"" előjoga.
Aki Én
@134.bátor:Valójában egyharmados támogatottságuk sincs, csalnak, magukra írták a törvényeket, csak nekik van médiájuk, korlátlan közpénzvagyon, megtévesztik a buta Málna féléket, aki 412 forintos euronál jólétről beszél, miközben csak 400 ezret keres...
Milyen jól élnénk, ha nem lopták volna el a közpénzt...
csak úgy....
@Aki Én: 14:57 csak rázza a rongyot,hogy bosszantson! -fogadok,hogy a pennája kikandikál a bugyeszból...
rohács1926
Több, mint évtizedes gátlástalan nyerészkedés, országrablás, népbutítás, hazudozás, dilettantizmus, cinizmus és perverz hazardírozás után mit várhatunk?
tothjani
Orbanisztánban nincs korrupció, itt a Nemeseknek születési jogon jár a sikerdíj !! :(
Aki Én
@csak úgy...: lusta és túlsúlyos, annyit tudok.
Meg, hogy nem egy észlény. Ezt viszont mindenki tudja.
Aki Én
@KisTehen: mindkettő gond, mindig is gond volt.
Képtelen vagy figyelni?
csak úgy....
@Shikari: téged a középkorban a katolikus, igaz magyarok elégettek volna!
akkoriban a buta gyogyósokat boszorkányoknak tekintették..
puszt
@KisTehen: Ó te Barom! Mit kell eldönteni? Korrupció ÉS jogállamiság! Amúgy össze is függenek...
csak úgy....
az utóbbi évek teljes elszámoltatása lesz,hogy fideszéknek miböl futotta a jövedelmeikböl kacsalábon forgó izékra! :) -persze a hülyék szerint,gyurcsány még mindíg többet lopott...,szegény magyarország!
verőce21
Milyen buta dolog már, hogy valaki elhagyja Magyarországot, onnantól kezdve az ideje nagyrészét azzal tölti, hogy hazafelé írogat blogokba? remélve az összeomlást...? :)
csak úgy....
@verőce21: milyen buta dolog,hogy a fidesz magyarok a németekért rettegnek naphosszat,közben a forintjuk a bányász béka segge alatt?:)
farkasom,az összeomlást ti okozzátok a buta királyfiba vetett még butább hitetekkel!
Gazella
Elég későn kapcsoltak a jogászok.. már a 2-dik zsirháj kurványkor kellett volna észbe kapni.. s jogos! Teljes pénzcsap zárlat kell! Sőt! Teljes vagyon visszakobozást kell végrehajtani, hogy végre arra költsék el az EU támogatásokat, amire pályázott az ország!
csak úgy....
@verőce21: milyen buta dolog,hogy még a román cigány is szavazhat magyarországon,ha kettös állampolgárságot és 5 kg krumplit kapott?
verőce21
@csak úgy...: Ezeket az egysíkú, semmitmondó és unalmas beírásaidat számozd meg és csak a számokat írd ide, mit együgyű bolondhoz illik...!
NKF
Az EU-ban van a legnagyobb korrupció.Mindegyik rohadék.
A magyar EU-s képviselők hazaárulók,már a libsik.
Aki magyarellenes az rohadjon meg.
csak úgy....
@verőce21: te nagy buta magyar,te koporsószögre érett ..
csak úgy....
@Shikari: ha neked fideszék szarba nyomnák a nózidat ,neked az sem tünne föl! :)
verőce21
@csak úgy...: Ma még csak a "buta" szó körüli alternatívákat írtad. Ez lehetne "1"-es pl.
Akkor számodra is kiderülne, mennyire egysíkú és unalmas bolond vagy...!
csak úgy....
@verőce21: 1 Euro entspricht
415,14 Forint
Aki Én
@verőce21: senki nem reméli az összeomlást, de ha már van, beszéljenek róla.
Aki Én
@Shikari: naponta bizonyítják. Csak ti a napot is elhazudjátok.
Aki Én
@Shikari: ...sőt, neves jogász professzorok bizonyítják, amit a magyarok túlnyomó többsége is lát.
Erre te meg ide jössz tagadni?
@verőce21: a Matolcsi? Benne hát.
De orbán a fő hazaáruló gazember.
Vagy a Soros?
Akkor meg orbán képtelen megvedeni a magyarokat, vagyis alkalmatlan.
Új hír: 417 forint az euro!
csak úgy....
@verőce21: felölem idiótázhatlak is,talán az hozzád valóban jobban psszolna!
szegény orbán,nem csodálkozok,hogy miattatok ennyire elrugaszkodott a valóságtól!
csak úgy....
@verőce21:17:14 benne hát,te fidesz jámbor! :) +a gyurcsány és migráncs...
csak úgy....
@verőce21: igazad van, azt most verik fideszék magyarországba!
colibri
@nemkati: 14:32 Köszönöm, hogy végig vezetted a gondolatomat, illetve a történetet. Vagyunk azért néhányan, akiket nem tud félrevezetni sem a fidesz, sem Navracsics arról, hogy miért vannak visszatartva az uniós pénzek és azt sem gondoljuk, hogy minden körülmény mellett, vagy ellenére az nekünk jár! A szájuk, az igen, az jár!
Málna
@Aki Én: Ezek szerint te nem élsz jól...Sajnálom.:-)
csak úgy....
@verőce21: ti fideszesek,mint a szemellenzös fuvaros ló,akit a részeg kocsis irányít a bakról!
csak úgy....
@Málna: ezek szerint te jól élsz ,én sem sajnálom töled! -persze erre semmi bizonyíték,hogy te jól élnél... :) a mai , 410 fölötti eurót nem ünnepelted meg...,pedíg,- állítólag tehetted volna,mert az anyagi körülményeid ezt neked megengedik!
Málna
@csak úgy...: Meg fogom. Este étterembe megyünk.:-)
csak úgy....
@Málna: valami vén faxxal,aki mint eszkort hölgyegyt visz etetni? :)
a lenyelés nálad feláras?
Yoda69
Nagyon jól latjak a prof.ok es remélem az EU vezetése megfogadja a tanácsot legyen az barmennyire fájdalmas nekünk.
A NER orban vezetésével egy tumor az ország testen. Ha nem kezelik helyen es időben járjon az bármilyen fajdalommal, akkor az egész ország odavesz.
Emmersson71
Akkora az orbáni korrupció, hogy a Holdról is látszik!
Yoda69
@Nanya: Ha eddig nem nyílt ki az emberek szeme, miért nyílna ki egy múlva? Jon a 350-es Euro es az államcsőd.
orbanek ráfognak mindent a háborúra, Sorosra, az Unióra es Gyurcsányra. Oszt jónapot! Lehet tovább menni.
csak úgy....
@Emmersson71: ez viktor számára egy serkentö szöveg,ö hatni szeretne egészen a marsig,-míkor az európai ügyészséget említed,- attól leáll nála az összes hordozó rakéta...,viktor egy ufo
Aki Én
@Málna: ...most sem értetted meg a lényeget.
Hülye vagy!
Toller Béla
Roppant sajnálom, de ez lenne az egyetlen adekvát reakció a magyar állapotokra !
Málna
@csak úgy...: Már megint lementél kutyába. Megér ennyit az a pár lájk, amit ezért kapni fogsz? Már ha kapni fogsz. Ez a szint a többségnél azért ciki, még felétek is.
Málna
@Aki Én: Ne bosszankodj! Attól nem lesz jobb. Na én megyek vacsorázni.:-)
justhpeter
Amikor a bukott kolostormalac kivonul a Karmelitából a fertőtéenítő ganajászás után emlékhellyé kell tenni, az utolsó gazember diktátorra emlékeztetni az ország népét. Valóban eljön Vörösmarty jóslata "Lesz még egyszer ünnep a világon". Eltűnik a fideSS-kdnp, jelentéktelenné válik a NER és a "kereszténység" visszamegy oda ahova való, a templomokba.
leszholnapis
akkora ...hogy még a Holrol is látszik...
csak úgy....
@Nanya: lemerült az eleme a micsodájába való izéból és a kundsaftok is elmaradoznak...,én is ideges lennék hasonló szituban!
amortizáltok
@dr. prédikátor: a csillagos eget most akkor beindul a szegénységgyártósor orbán marad itthon egymagában, Pállinkázhat , kapálha, szánthat,építheti a vasutat is, törlesztheti a kölcsönöket , szervezhet sport
akármit egymagában.
namihami
@Shikari: 15.34: Nem azt írtam, hogy a falvakban nincs internet. Azt írtam, hogy azok zöme, akik leadják a szavazataikat, csak annak alapján döntenek, hogy kit látnak-hallanak a ""királyi médiumokban"".
Akinek megélhetési gondjai vannak, azok nem internetre költik a kenyérrevalót. És azokon a tájakon, amit írtam, éppen a napi megélhetés a gond, nem az internet költség. Ahogy a műholdas tévével is hasonló helyzet.
Hogyan mehetne el vízvezetéket vagy villanyt szerelni, amikor még (sok esetben) a nyolcosztálya is éppenhogy. Ez lehet (zömmel) a saját hibája, de ha nincs végzettsége, akkor NÁLAM inkább ne szereljen. Az már a Kádárnak is hibája volt, hogy ezt a réteget nem KÉNYSZERÍTETTE a tanulásra. Ahogy ez a gengszterváltás utánra is igaz. De a ""farkasflórik"" is tevékeny szerepet játszottak az ügyben. Többmilliárd forint ""flórisodott"" el a kezeik között. És a kimaradt évek...
Azt írod, hogy ezeket az embereket még sajnálni se kell vagy szabad. Iskolázatlanok, tanulatlanok---de EMBEREK. Gondolom, ez a kifejezés (talán) nem idegen a számodra sem. Éppen az a ""horda"" az, amelyiknek a voksára számíthat a legbiztosabban a Fidesz. Ezek a ""krumplis, tésztás, ötezerforintos"" emberek.
Aki Én
@Málna: Elég szánalmas, hogy neked az ebéd és a vacsora valami dicsekvésre méltó esemény.
Amihez még társaságod sincs.
Málna
@Nanya: Megdöbbentő, amit kivált belőletek az, ha a másik jól érzi magát. Felesleges volt mondanod, hogy nem vagy mai csirke, ez minden mondatodon érződik.:-)
Ja, és baseball ütő...:-)
ómió
Akkora "korrupciót" sikerült efftársilag hazudni, hogy attól még a "professzorok" is elhülyültek!? Ez, ám. az "efftársi leisztung"!
percsi
Állítsuk meg Brüsszelt! Sikerült, a hazaárulók ezt akarták, hol itt baj?
Aki Én
@ómió: Mert a professzorok hülyülnek, nem te???
Hogy mit össze erőlködsz, te kártékony buta balfasz.
Amit nem képes felfogni a gyenge agyad, arra ráhazudod, hogy hazugság? Így könnyű, balfasz.
szegfue
@Málna: 10:10 Nem akarlak minősiteni, de a baseball ütőn vagy azért "nevettél", mert nem értetted, vagy már kinodban nem tudtál mit válaszolni... Egyik alternativa sem vet Rád jó fényt. Természetesen nincs közöm ahhoz, hogy Te mit viselsz, vagy türsz el a propeller tagoktól, de én már inkább sajnállak, mert nem veszed észre, hogy kigunyolnak, megaláznak, már-már alpári módon irnak Neked... miközben "szellemi fölényedet" hangoztatod... hát bizony ez igen messze van ettől.:((
Béla333
A hülyemagyar maffiahívő nem képes felfogni, hogy az Uniótól jövő pénzek nem egy maffia szervezetnek érkeznek, hanem Magyarországnak.
Nem értik, hogy azt miért nem lehet ellopni, amikor ezt teszik már hosszú évek óta?
kereső
@sgl: 10:11 Gond egy szálse. 2/3+ van- lehet kezdeni a gránitszilárdságú hatályon kivül helyezésével, a Köztársaság Alkotmány jogaiba történő visszahelyezésével. Az ellenzéki képviselők ott vannak a parlamentben- lehet elkezdeni az alkotmányozást, a kétharmados sarkalatos törvények átirását,a főügyész menesztését- és azzal egyhuzamban bejelentkezni az európai ügyészséghez, ...etc.
karma1
Jo, hogy ennyien "hozzaszoltak" a cikkhez - csak epp a lenyeget nem latjak: Daniel Freund egy szuper pali, rengeteget tesz onkentes magyar civilszervezeteknek, meg nemzetkozi civilszervezeteknek segitve, hogy orban eltunjon vegre!
Egyedul ez az ember TUDJA, hogy a nemeteknek (a merkel nyanyaval az e'len) iszonyu nagy felelossege van abban, hogy idaig jutottak a dolgok. Valakinek mar meg kene sugni vegre D.Freundnak is, meg ennek a 3 tekintelyes jogtudosnak is, hogy mertkel nyanya nyomatta a lovet a kolostordisznonak a semmire, es hogy jogilag egy nem letezo orszagba nyomta a zsozsot, hiszen 2012. januar elseje ota nem elunk koztarsasagban, jogallamban, es nincs legitim Alkotmanyunk! Marpedig amikor Magyarorszag csatlakozasahoz hozzajarultak a tobbi EU-s orszagok, akkor mi meg Magyar KOztarsasag voltunk, demokratikus politizalassal, ervenyes Alkotmannyal, amit a puhos azert iktatott ki, hogy nyugodtan lophasson orrba-szajba. Vegre birosag ele kellene allitani azt a ven nembert, aki Nemetorszag erdekeben folyamatosan csapolta az EU penzet, hogy a 3 autogyara egbekialto profitot tudjon termelni a rabszolgatorvenyekkel sujtott, mestersegesen alacsony be'ren tartott magyar melosokbol. Szegyellje magat a ven atomtudos, meg az is, aki bedolt neki annakidejen!
Aki Én
@szegfue: Egész biztos, hogy ez a némber kevés pozitív visszajelzést kap az életben (itt speciel semmit), mert abból áll az itteni ténykedése, akár egész hétvégeken, hogy egyszer sem a cikkhez szól, hanem önjelölt kritikusként másokba köt bele.
Már ez magában nagyon beteg, elég rosszat jelent, de még árulkodóbb, hogy magát fényezi, szellemi fölényről papol, egyedül töltött pláza-ebéddel dicsekszik, amiközben is nekem írogat, ráadásul ezt a full cikit ő maga mondja el.
Folyamatosan hangoztatja, de tényleg naponta, hogy ő mennyire boldog, vidám, kiegyensúlyozott...
Valamiért ellenállhatatlan vágyat érez, hogy ha zabálni megy, azt megossza velünk. Miért jelent valakinek földöntúli örömet, miért érzi luxusnak, ha elmegy vacsorázni? Ez is árulkodó.
Többet elárul magáról, mint gondolja.
És hát imádja orbánt.
Kell ezt elemezni?
ómió
@Aki Én: Minden gondolkodni képtelen mocsokbolsi idióta így van ezzel, vagy csupán te, egyedüli elmebetegként vagy a "kiválasztott"!?
Aki Én
@ómió: Hogy mit össze erőlködsz, te kártékony buta balfasz.
Amit nem képes felfogni a gyenge agyad, arra ráhazudod, hogy hazugság? Így könnyű, balfasz.
Málna
@szegfue: Csak leírtam helyesen a szót. Mit nem értettél ezen? Kigúnyolni, megalázni engem itt nem lehet, ahhoz olyan ember kell...Itt nincs olyan. Hogy alpári módon írnak nekem - az ugye nem az én szégyenem? Mert már nem először csinálsz úgy, mintha az lenne. Valami fordítva van nálad bekötve, de nagyon...Ha én alpári dolgokat írok neked, az a te szégyened lenne?
szegfue
@Málna: Te megborultál egy bringával és megütötted Magad?! Tényleg nem érzed ezt az állandó gunyt, aminek Te vagy a tárgya?! Felháborit egy szó, vagy mondat, ha van benne helyesirási hiba, de magát a tartalmát nem érted... elképesztő! Most próbáltam utoljára erre felhivni a figyelmedet... ha Neked igy jó, hát legyen...
Málna
@szegfue: Miért ne érteném? Mert nem reagálok rá érdemben? Miért kellene? Ez dedós szint, én nem tudok és nem is akarok ide süllyedni. Meg nem is érdekel. Intelligens ember látja a különbséget. De hogy ezt is magyarázni kell...Felfogtad végre?
szegfue
@Aki Én: 12:21 Tudom, hogy nem kell "elemezni", de néha olyanokat irnak neki, hogy csak ámulok. Olvasd el Nanya tegnapi 20:14 irását, amiről neki csak a baseball ütő helytelen irása jutott az eszébe, holott a tartalma sokkal bántóbb! Legalábbis én kikérném magamnak...
CsipkeRózsa
verőce21 gyurijáról jut eszembe, :

ki tud Róna Gyuriról?
kereső
@karma1: 12?19 Az biztos, hogy Merkel asszonynak elévülhetetlen "érdemei" vannak, hogy Magyarországon létrejöhetett az unió első fasiszta diktatúrája.
namihami
@Shikari: 22.02: Kenyerük sincs, nemhogy okostelefonjuk.
Ez a réteg percről-percre él, nem fog 10-12 ezer forintokat telefonelőfizetésre költeni. A család segélyéből, közmunkájából és 4 évente kapott 5 ezer forintjából erre nem telik.
Jozefina
Egy euro cent nem sok, de annyit sem lenne szabad kifizetni, amíg ez a telhetetlen, korrupt banda van hatalmon!!!???
CsipkeRózsa
@Shikari: 17:27

A vályogházban, ahol laknak egymás hegyén-hátán, vagy a kinti budiban van mindez?
namihami
@Shikari:17.27:. Te tulajdonképpen engem akarsz meggyőzni vagy magadat győzködöd?
Európa alulról harmadikja vagyunk a jövedelmi szegények statisztikájában. Amit a gyerekszegénység még tovább ront. A vályogházban az erdőből lopott fa a luxus, nem a lapostévé meg a mobil+internet.
CsipkeRózsa
@Shikari: Elég, ha videókat nézel, mondjuk a híradókból.
karma1
@CsipkeRózsa: Nekem inkabb kokopelli hianya tunik fel - mi allando harcban alltunk, mert o felig Nemetorszagban, felig otthon elt, es 100 %-ig kiallt merkel banya mellett, es hiaba mondtam neki (kokopellinek), hogy Nemetorszagnak szinte soha sem volt jobb kancellarja, mert az osszes nemet profitalt az o tevekenysegebol - eppen csak az Uniot es az unios polgarok penzen nevelte ki ezt az orban nevezetu naci szornyet. Nem akarta megerteni, hogy en csak annyit kivannek, hogy merkel tegyen le arrol, hogy gardedamoskodik orban erdekeben, hiszen mar akkor uvoltoen lathato volt a magyarok vegletes lecsuszasanak kezdete, holott euromilliardok jottek Magyarorszagra! Arrol nem is beszelve, hogy merkel okos volt, neki tudnia kellett, hogy 2012.januar elseje ota nem ervenyes az uj alapkatyvasz - azt az Unionak nem terjesztette fel, gondolom, az orban kormany - de azert merkelnek kellett errol a nagyon komoly kerdesrol ertesulnie. Semmikeppen nem bujhat ki merkel a felelossegvallalas alol: ha TUDTA, hogy az Alkotmanyunkat torvenytelenul helyezte orban hatalyon kivulre, akkor azert, mert tudatosan finanszirozta unios penzbol ezt a dilis diktatort, ha pedig NEM TUDTA, hogy Magyarorszag jogallasaban mekkora tores tortent, akkor viszont nem volt jo nemzetkozi diplomata, politikus sem! Akkor meg azert volt mar akkor is alkalmatlan a kanzellaria betoltesere! Szoval most akarhanyszor leirhatom, hogy merkel nyanya, - kokopelli nem jon elo! Nagyon sajnalnam, ha tortent volna vele valami, mert azert, hogy a velemenyunk sok mindenben nem egyezett, de alapjaban veve jo ember volt.
ómió
@Aki Én: Már megint az agyatlan "szakértő" bolsi elmebeteg harsog belőled a vigyorgóból, efftársék fajkreténje!? Akkor - látom - "egyénkonform" a szereped!
Aki Én
@ómió: Hogy mit össze erőlködsz, te kártékony buta balfasz.
Amit nem képes felfogni a gyenge agyad, arra ráhazudod, hogy hazugság? Így könnyű, balfasz.
ómió
@Aki Én: Gyakran látsz erőlködő buta balfaszt a tükörben, bolsiék elmebetege!? Akkor, kerüld és még a látványt se fog kelleni másra hazudnod!
Aki Én
@ómió: Na, húzzál vissza a Gréczyre, te elmebeteg buzeráns bolsi.
namihami
@Shikari: 19.20: És ugyanez a réteg megtalálható a ""high class""-ban is. Berki, Dajcstomi és társai. Csak azokat nem látod az utcán. És nekik már ellopják azt, amiből mindezt csinálják.
Azt gondolod, hogy egy fideszbulin nem dugják a ""kisfideszesek rajongókat""? Legfeljebb spicli nem mer kiállni közülük. Egyszer egy véletlenül ki mert állni (Borkai-féle), a végén még a Borkait menesztették a mennybe.
namihami
@Shikari: Akkor viszont: ""Ne menjen a Napra, akinek vaj van a fején!"".
Nem kéne állandóan a keresztény erkölcsiséget papolni. És ez nemcsak a dugásra igaz...
Málna
@CsipkeRózsa: Nem tudom. Csak tippeltem. Egy idős embernél ez a legvalószínűbb, ha hirtelen eltűnik.
szegfue
@CsipkeRózsa: Semmi baj sincs Róna Gyuri egészségével, még él és virul!
szegfue
@Horizont: Irjál privátban Nyirfának és kérdezd meg: mi van vele? Csak egy tipp...
CsipkeRózsa
@Horizont: Én is hiányolom Nyírfát, csak még vártam, mert ő időnként szünetet tart. Ez a szünet már eléggé hosszúra sikerült.
szegfue
@Horizont: @CsipkeRózsa: Csak az tudom "tanácsolni": irjatok neki, nem hiszem, hogy zavarjátok vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.