A két összeütközött tehervonat megrongálta a vasúti pályát is, a kisiklott vagonok visszaemeléséhez pedig még a felsővezetéket is le kell bontani a kocsik környékén a biztonságos daruzáshoz. Az 1-es vasútvonalon egyelőre még nem tudni, hogy mikor indulhat meg a forgalom.

A Mávinform a Facebook-oldalán közölte vasárnap 10:48-kor, hogy a vasárnap hajnalban Bicske és Herceghalom között összeütközött és részben kisiklott két tehervonat miatt egyelőre bizonytalan, hogy mikor indulhat újra a vonatközlekedés az 1-es vasútvonalon.

Tehervonatok balesete: hosszú időt vehet igénybe a helyreállítás a győri vasútvonalon

Tehervonat kisiklott kocsijai Biatorbágy és Herceghalom között, ahol összeütközött két tehervonat 2022. július 10-én hajnalban. A balesetben több kocsi is kisiklott; a két település között nem közlekednek a vonatok.

Fotó, címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

Mint a bejegyzésben olvasható, 

"a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon Biatorbágy és Herceghalom között a vasárnap hajnali baleset következtében megsérült a pályarész is. A mentési munkát elkezdték, először le kell bontani a felsővezetéket a kisiklott kocsik felett, hogy a daru biztonságosan dolgozhasson. Ezek után kezdik el a kisiklott tehervagonok beemelését, majd aztán kerülhet sor a megsérült pályaszakasz kijavítására is. A kármentés és helyreállítás hosszú időt vesz igénybe, ezért a mai napon nem közlekedhetnek a vonatok Biatorbágy és Herceghalom között. Ideiglenes menetrend érvényes a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon. A munkák előre haladtával látható majd az, hogy esetleg egy vágányon mikor indulhat majd újra a vonatforgalom."

Vasárnap pótlóbuszos közlekedés és jelentős forgalomkorlátozás lépett  érvénybe a győri vonalon a baleset miatt.

Tehervonatok balesete: hosszú időt vehet igénybe a helyreállítás a győri vasútvonalon

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

- Bizonyos nemzetközi vonatok kerülő útvonalon: Székesfehérvár, Komárom érintésével közlekednek.

- A Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Győr–Sopron, illetve Szombathely közötti elővárosi és távolsági IC vonatok jelentős késéssel közlekednek.

- Vonatkimaradások, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra is számítani kell napközben.

- A Déli pályaudvar és Tatabánya, illetve Tatabánya és a Déli pályaudvar között nem közlekednek az oroszlányi S12-es elővárosi vonatok.

- A győri S10-es számú vonatok a Déli pályaudvar és Biatorbágy, illetve Herceghalom és Győr között közlekednek, a Biatorbágy–Herceghalom szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

- A GYSEV-vel történt egyeztetés alapján a soproni és a szombathelyi InterCity vonatok FLIRT motorvonattal közlekednek Sopron és Győr, valamint Szombathely és Győr között.

- A fővárosban az M4-es metrón a BKK elfogadja a vasúti bérleteket, igazolványokat és menetjegyeket a metrón utazásra. A Volánbusz elfogadja a vasúti utazási okmányokat a Kelenföld–Bicske közötti menetrend szerinti buszjáratokra.

Az aktuális változásokat folyamatosan frissíti a MÁV.

Tehervonatok balesete: hosszú időt vehet igénybe a helyreállítás a győri vasútvonalon

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A baleset és a kialakult helyzet miatt:

- valamennyi feláras személyszállító vonat felár megfizetése nélkül igénybe vehető a vasútvonal teljes szakaszán.

- Amennyiben a az utasok lemondanak az utazásról, a MÁV azt kéri, forduljanak visszatérítési kérelemmel az ügyfélszolgálathoz vagy az állomási jegypénztárakhoz.

- A vonathoz kötött nemzetközi menetjegyeket a kialakult helyzet miatt a mai napon közlekedő más nemzetközi járatra is elfogadják.

A vasútársaság elnézést és türelmet kér az utasoktól a kényelmetlenségek miatt. 

Forrás: facebook.com/Mávinform, mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.