Szerdán 32, csütörtökön már 36 °C is lehet az ország egyes részein.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán általában derült, napos idő várható, de északkeleten kicsivel több lehet a gomolyfelhő. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk, néhol erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között várható. Késő estére 15 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Visszatér a hőség a hét közepétől

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Szerda éjjel általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél jobbára mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között valószínű, de a szélvédett, hidegre érzékeny részeken ennél alacsonyabb is lehet.

Csütörtökön a sok napsütést több-kevesebb gomolyfelhő zavarja. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül. A maximum 30 és 36 fok között valószínű.

Pénteken az ország északi felében erőteljes gomolyfelhő-képződés várható elszórtan záporral, zivatarral. Ezzel szemben délen inkább napos, csapadékmentes idő lesz a jellemző. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban 14 és 21, délután általában 29 és 35 fok között alakul, de északon, északnyugaton csak 26, 28 fok valószínű.

Szombaton az előrejelzés szerint a sok napsütés mellett több-kevesebb gomoly- és fátyolfelhő képződik. Csapadék általában nem valószínű, de a nap első felében délen néhol még előfordulhat zápor, zivatar. Több helyütt megélénkül, néhol meg is erősödik az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 20 fok között alakul, de a szélvédett helyeken néhol 10, 12 fok is lehet. Délutánra 27 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.