Kedden záporok, zivatarok is lehetnek az ország keleti felén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden gomolyfelhős, napos idő várható, időnként össze is állhatnak a gomolyok.

A késő délelőtti, déli óráktól az Északi-középhegységben és északkeleten, délután pedig már az Alföldön (főként a keleti és középső felében) is lehet elszórtan zivatar, melyekhez néhol viharos szél és kisebb méretű jég társulhat. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmeneti viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható. Késő este 13 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden még 30 fok alatt marad a hőmérséklet, szerdától kezd visszatérni a hőség

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Keddre a meteorológiai szolgálat a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre.

Kedd estétől északkelet felől vastagabb felhők sodródnak a keleti országrész fölé, így ott erősen, másutt gyengén felhős vagy derült idő várható. Az esti órákra jobbára mindenütt megszűnnek a záporok, zivatarok, de az északkeleten még egy-egy csapadéktömb előfordulhat az éjszaka folyamán is. Az északnyugati szél jobbára mérsékelt marad, de néhol lehetnek élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, de szélvédett, hidegre érzékeny részeken ennél hidegebb is lehet.

Szerdán a nap nagy részében mindenhol napos, gomolyfelhős időre van kilátás, de továbbra is északkeleten lesz a több felhő, ott a reggeli órákban még gyenge csapadék előfordulhat. Az északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik. A csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, ami mellett több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A maximum 30 és 36 fok között valószínű.

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés várható többórás napsütéssel, illetve helyenként több fátyolfelhővel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 15 és 21, délután általában 29 és 35 fok között alakul, de északon, északnyugaton csak 26, 28 fok valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.