A legtöbb helyen csak a polgármesteri posztra vannak jelentkezők, Szarvaskőn azonban a képviselő-testületet is választanak.

Hat településen tartanak július 24-én, vasárnap időközi önkormányzati választást – írta meg a 444 az MTI híre nyomán. 

Hat településen is időközi választást tartanak vasárnap

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Máriakéménden, Tomoron, Újrónafőn és Bihartordán a polgármesterek lemondása miatt van szükség időközi választásra, Zalagyömörőn pedig a korábbi polgármester elhunyta miatt kellett kiírni új választást. Szarvaskőn a képviselő-testület feloszlása miatt nemcsak új polgármesterre, de új testületetre is voksolhatnak a szavazásra jogosultak.

Máriakéménden (Baranya megye) a 425 választópolgár három független polgármesterjelölt közül választhat. Tomor (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) 186 választója két független polgármesterjelöltre voksolhat.

Újrónafőn (Győr-Moson-Sopron megye) négy független jelölt száll harcba a polgármesteri székért: ketten függetlenként, egy jelölt a Megoldás mozgalom, és egy másik jelölt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjeként. A településen 729 választó van regisztrálva.

Bihartordán (Hajdú-Bihar megye, 758 választópolgár) két független polgármesterjelölt vetélkedik a posztért, Zalagyömörőn pedig (Veszprém megye, 361 választópolgár) a korábbi polgármester halála miatt kell új településvezetőt választani, erre két független jelölt jelentkezett.

Szarvaskőn (Heves megye, 335 választópolgár) a képviselő-testület feloszlása miatt kell az időközi választás: a polgármesteri székért hét független jelölt, a négy képviselői helyre pedig 13 jelölt pályázik.

Forrás: mti.hu, 444.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.