Július 10-én vasárnap több időközi önkormányzati választást is tartottak.

Időközi választások: végre Budapesten is tarolhatott a Fidesz, de volt, ahol az ellenzék nyertMTI/Koszticsák Szilárd

Budapesten egyedül a XVI. kerületben tartottak választást, mégpedig a kerületi önkormányzati képviselői mandátumért – számol be róla a 24.hu. Itt a fideszes Horváth Ádám a szavazatok 68 százalékát szerezte meg, a második helyen a függetlenként, ám az MSZP, a Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával induló Farkas Adrián végzett. Harmadikként a Momentum és a Jobbik támogatását is élvező DK-s Kertész Edit futott be, aki kevesebb mint 13 százaléknyi voksot gyűjtött.

Ezt a körzetet 2019-ben, ha szorosan is, de az ellenzék nyerte:

Vajda Zoltán akkor legyőzte Horváth-ot. Most azért rendeztek időközit, mert Vajda lemondott mandátumáról, miután a választókerület országgyűlési képviselője lett.

Más nagyvárosban is tartottak választást: Kecskeméten szintén sima Fidesz-siker született. Jánosi István nyerte a képviselői mandátumot, amiért azért írtak ki időközi megméretést, mert dr. Szeberényi Gyula Tamást országgyűlési képviselővé választották, és lemondott.

Balatonrendesen polgármester-választást tartottak,

miután a korábbi független faluvezető, Lenner István tavaly nyáron lemondott tisztségéről. A posztért két független jelölt indult, a versenyt Epres Róbert nyerte, aki 58 szavazatot kapott. Ellenfele, Sápi László 39 voksot szerzett. 

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
A következő polgármester választás már csak narancs és "független" lesz ! Ellenzék nem nyer már semmit :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.