Áll a bál a miniszterelnök körül.

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott lemondott Orbán Viktor tusványosi beszéde miatt. A kormányfő levélben válaszolt erre a lépésre Hegedűs Zsuzsának. 

Itt van Hegedűs Zsuzsa viszontválasza Orbánnak: "nem tévedhettem akkorát, hogy nem veszem észre, hogy benned a legkisebb hajlam is van a fajgyűlöletre"

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke egy malacot fog az alapítvány adományosztásán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székely községben 2015. május 5-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A miniszterelnök válaszát Orbán Balázs Facebook-oldalára is kitették, amire Hegedüs viszonválaszt küldött – többek között a 24.hu-nak

Ezt idézzük:

A szociológus azzal kezdi, hogy „20 év óta Te is eléggé ismersz ahhoz, hogy tudd, mibe került nekem, ennek a levélnek a megírása”, majd megismétli, hogy egyrészt mindig is biztos volt benne, hogy az antiszemitizmus olyan távol áll Orbántól, mint Makó Jeruzsálemtől, másrészt

nem tudom ki és miért sugallta a beszédet, és nem értem, hogy nem vetted észre, hogy ez a szöveg nem az, ami valószínűleg a szándékod volt.

Hegedüs kijelenti, hogy az első levelében nem minősítette Orbánt, nem nevezte rasszistának vagy szélsőjobboldalinak és egyértelműen a megjelent szövegről beszélt.

"20 éven keresztül nem tévedhettem akkorát, hogy nem veszem észre, hogy benned a legkisebb hajlam is van a már nyugaton is létező fajgyűlöletre. De még ez sem késztetett volna arra, hogy felálljak, pontosabban felálljak azért, hogy nyilvánosan meg tudjak szólalni, ha nem Magyarország miniszterelnökeként, nyilvánosan mondod el, hanem magántársaságban. Ez utóbbi esetben ugyanis, ha tudomásomra jutott volna, maximum az jutott volna eszembe, hogy ha és amennyiben egyáltalán igaz ez a mese, de mondjuk egy videót is láttam volna, akkor is magánemberként azt mondasz, amit akarsz, mint mindenki, de hasonlóképpen meglepett volna, ugyanis ahhoz elég emberismerettel rendelkezem, hogy 20 év alatt csak észre vettem volna, hogy ha elfojtottan is, de ilyenfajta gondolatok vannak a fejedben."

A szociológus szerint a probléma oka ott van, hogy bármennyire nem ért egyet Orbán Európa-ellenességével „és nagyon zavar, hogy időnként ezért a beszélgetésünk lényege az, hogy leüvöltöm ezért a fejed”, de

az Európa-ellenesség számláján nincs 6 millió zsidó halála. És legfőképp, a legvadabb Európa-ellenesség is maximum erősíti az Európa-ellenes hangulatot a Fidesz törzsszavazói között. A faji jellegű diszkriminációra vonatkozó legkisebb nyilvános mondat azonban olyasmit gerjeszt, amiről a történelem nemcsak Európában, hanem Afrikában és Örményországban már bebizonyította, hogyha egyszer kiengedjük a szellemet a palackból, az „Úristen” sem tudja újra visszazárni.

Forrás: 24.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Hegedüs nem a beszéd miatt tiplizik, ez csak egy régóta várt ürügy. Az igzi ok, hogy a húsosfazéktól lökték el. Se fizetésemelés, se látszata a munkájának...
Elfáradt. Nem neki való az alsó néprétegek felemelése...

Ezzel a levéllel most magára húzta a földet...
Gyurka80
A múmiával nem veszítünk semmit. Embereknél vannak különbségek néger japán kínai európai stb., ha nem fajokat mond hanem rasszokat akkor rasszistáznának a libbantak.
Toller Béla
Orbánban nincs fajgyűlölet. Az egy intellektus reakciója. Orbánban a megveszekedett öszeférhetetlenség van. Ami még rosszabb ! Nem tévedhetett volna nagyobbat a hegedás !
ómió
Hegedüs efftársnőnek se megy a bennünket körülvevő világ ismerete, megértése!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.