Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított a rendőrség a kedden a Dunába fulladt kisfiú szülei ellen – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-vel.

Nyomozás indult a Dunába fulladt fiú szülei ellen
Fotó: police.hu

A közleményben azt írták: a rendelkezésre álló adatok alapján kedden délután három testvér fürdött a Dunában a III. kerületi Slachta Margit rakparton, az Aquincum Hotel magasságában, azonban a legidősebb gyerek, egy 11 éves fiú elmerült a vízben. Testvérei – egy tízéves fiú és kilencéves húga – azonnal segítségért rohantak. Az úttesten átszaladó gyerekek közül a kisfiút elütötte egy motorkerékpár, könnyű sérülést szenvedett, a mentők kórházba vitték – írja az MTI.

A rendőrség felidézte: a gyerekek a baleset után elmondták, hogy a testvérük elmerült a Dunában.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei és a katasztrófavédelem munkatársai azonnal keresni kezdték a gyermeket, emiatt a budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között mindkét irányban lezárták. A katasztrófavédelem búvárai este a Tímár utca magasságában találták meg a gyermek holttestét a Dunában.

A BRFK hozzátette: tekintettel arra, hogy a gyerekek felügyelet nélkül voltak, felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért az óbudai nyomozók a szülőket kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nevetséges,...meg is őrültem volna ha 11 évesen szünidő alatt anyám szoknyáján kellett volna lógni...ez egy sajnálatos baleset, nem bűncselekmény...
vacsi
Ez semmiképpen nem bűncselekmény, legfeljebb felelőtlenség, ami tragédiába torkollt.
Pálinkás Pál
@Horizont: nincs igazad...ennyi erővel ne engedd ki a lakásból...mellesleg, a szülőknek honnan kellett volna tudni hol játszanak?..vagy te minden centiméterről beszámoltál kisgyerekként anyukádnak?...akkor talán megállna, ha tudatosan engedték volna le fürdeni őket a Dunára...
Pálinkás Pál
@Horizont: mi is jártunk dunára, sosem mondtuk,...
Dr. Proktor
@Pálinkás Pál: A rendőrségnek nincs más dolga mint tüntetőket oszlatni és bűnbakokat keresni!
A tolvajok viszont szabadon garázdálkodhatnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.