Leginkább semmi nem derül ki a legújabb vagyonnyilatkozatokból.

Rogán, Lázár, Szijjártó és Gyurcsány vagyonnyilatkozata: ők is vallottak, de minek?MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ahogyan megírtuk, most láttak napvilágot a legújabb parlamenti vagyonnyilatkozatok, amelyek már az EU-s szabvány szerint készültek. Orbán Viktorét már kielemeztük, de van több más érdekesség is a képviselői nyilatkozatokban.

Rogán Antal például annyit írt a nyilatkozatába,

hogy a Mobilsign Kft-től 22 millió forint bevétele volt a találmánya hasznosítási díjából. Lázár János földvásárlásairól sem tudhatunk meg többet: annyit írt a nyilatkozatba, hogy földbérleti díjból, földbérleti díjelőlegből, bérleti díjból, ingatlan bérbeadásából, földalapú támogatásból havi bruttó 1-5 millió közötti összeget vesz fel. Szerepel emellett több céges érdekeltsége is, és hogy ezekből nem származik jövedelme – sorolja a telex.hu.

Szijjártó nyilatkozatból annyit tudunk meg, hogy a széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagjaként június 1-től havi bruttó 1-5 millió forint jövedelme származik. Semjén Zsolt vagyonnyilatkozatából pedig csak annyi derül ki, hogy milyen szervezetekben van tagsága, és hogy díjazást nem vesz fel ezekért a tisztségekért.

De az ellenzéki politikusok sem árultak el sokkal többet.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök tudatta: az Altus Portfólió Kft-ből 2019-ben még havi 19 millió forint jövedelme származott, 2020-ban és 2021-ben ez csökkent, tavaly már csak bruttó 500 ezer-1 millió forint között van bevétele innen. Az LMP-s Ungár Péterről annyit tudunk meg, hogy bizalmi vagyonkezelői szerződésből havi 11 millió forint jövedelme van. A jobbikos Jakab Péter volt elnök nyilatkozata teljesen üres, csak annyi derül ki, hogy a képviselői megbízatásából van jövedelme.

Forrás: telex.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
@rokker33: ma, 16:08 Ezt írtad:"Na Gyurcsány Jakab és a többi tyúktolvaj mivel jobb mint Orbán és bandája??"
Csak annyival jobb, hogy a tyúktolvajok és 0rbán és bandája között nagyságrendi különbségek vannak!
0rbán és bandája 13 éve a saját népét nyúzza! A tyúktolvajok nem férnek hozzá a közös kasszához már elég régóta!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@csak úgy...: ma, 19:56 Az más kategória, gondolom tudod:)
Nyírfa
@Istenakinincsen: 19.49

Én olyan egyszerű vagyok. Van a szükséglet, és egy limit az eléghez, amiben már benne van a tartalék, legyen szó élelemről, tusfürdőről vagy takaróról. Azt szeretem, ha minden átlátható, egy nyúlással elérem, takarításnál egy mozdulattal elgurítom vagy elhúzom, tehát ne legyen semmi nehéz, maradjon helyem a mozgáshoz, és ne kelljen sokat pakolnom. Amikor rám jön, hogy változtatni akarok, percek alatt átrendezem a lakteremet, nincsenek nagy súlyok, teletömött szekrények - szoktam mondani a fiamnak, hogy, apukám, ha mennénk, én fél óra alatt összepakolok. Még annyi sem kell.
Szívem szerint vízparton élnék, a tenger vagy a tó hullámait hallgatnám, füvekből, bambuszból lenne kis házikóm...mások szörmebundára vágynak, jó kocsira, nagy lakásra, falat betöltő tévére. Az én örömöm a természet, a lábam nem erőszakolnám bele tűsarkú, keskeny kis cipőbe, vigyázok rá, hogy sokáig tudjak menni, bóklászni - de jó dolog is, csak úgy, menni, nézni az eget, beszívni a föld, a fák , a fű illatát!
Szóval, nem csak azt nem tudom elképzelni, hogyan jön össze a milliárdos vagyon, de azt sem, hogy valakinek ez legyen az életcélja. Persze, tudom, a hatalom, a pénz hatalma, s a befolyás, amely általa megszerezhető, csábító lehet. Mégis, hogy valakinek ez elég...a bolygónak nincsen szüksége semmire ahhoz, hogy működjön, mert ehhez mindene adott. Nekünk pedig ő adatott meg, mégis a pénz után fut a többség. Hát, ez egy nagyon sivár élet lehet.
Istenakinincsen
@Nyírfa: ma, 20:27 Szivemből szóltál:) Így gondolom én is ,de hiába. Több ezer éves probléma ez. Sosem értettem miért jó szükségükön felül még,még és még összeharácsolni mindent. Vagyonokat felhalmozni minek? Látok néhány ilyen alakot a környezetemben és komolyan sajnálom őket! Sivár és félelmekkel teli életet élnek...minnél több van annál jobban kell vigyázni rá, az meg sokba kerül...szóval számomra ez szánalmas, de sajnos ilyeneknek vagyunk kiszolgáltatva! Esélytelen kívülmaradni ebből az eszement társadalomból. Megpróbáltam, félsiker de nem megy. Amig a pénz az úr itt a földön rend nem lesz!
Nagyon másképpen is lehetne élni, mint manapság képzeljük: a természetet tisztelve, alkalmazkodva a feltételekhez, csak annyit elvéve, amennyi feltétlenül szükséges.Tökéletes világ lenne ha az emberek is annyit vennének el egymástól amennyi feltétlenül szükséges:))
csak úgy....
@Istenakinincsen: persze,hogy tudom..., persze azt is tudom,hogy orbán a hüséges,gondolkodásra képtelen híveinek mindet el tud adni,-még azt is,hogy náluk fideszéknél 3 nap egy esztendö..
Nyírfa
@Istenakinincsen: 22.42

Képzeld, amikor már nem az a szempont, hogy minél kevesebbet elvenni egymástól, hanem az, hogy minél többet adni! :)
ómió
Na, de efftársak! Az új vagyonnyilatkozat "EU szabvány"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.