Másodfokú viharjelzés idején zajlott le az öt mentés.

A rendőrség közleménye szerint augusztus 6-án, szombaton másodfokú viharjelzés ideje alatt öt esetben összesen tizenegy embert mentettek ki a Balatonból. 

Tizenegy embert mentettek ki szombaton a rendőrök a Balatonból

Fotó: Illusztráció/police.hu

A mentések során műszaki hibás vitorlás, erős szél miatt elsodródott SUP, szörfdeszka és csónak utasai kerültek olyan helyzetbe, hogy önerőből már nem tudtak volna partot érni.

A rendőrség közleménye szerint 

- elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni.

- Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Amennyiben valaki a Balaton vízfelületén bajba kerül, vagy bajba jutott személyt, személyeket észlel, az az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon tegyen bejelentést, amely egész évben 0-24 órában a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletén csörög ki.

Forrás: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.