Nagy István agrárminiszter egy hete jelentette be, hogy a kormány a mezőgazdasági termelőket ért aszálykár enyhítésére több intézkedést is hozott- írja a HVG.hu.

Ezek egyike a számukra bevezetett hitelvisszafizetési moratórium. Az erről szóló kormányrendelet hétfő este jelent meg – írja a részleteket ismertető Bank360.hu.

Kártérítést kapnak az aszály miatt a gazdák, itt vannak a részletek

Fotó: 123RF.com

-A hitelező az adósnak üzletszerűen nyújtott kölcsönről kötött szerződést, illetve pénzügyi lízingszerződést 2023. december 31-ig felmondással nem szüntetheti meg a tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettség nem teljesítése miatt.

-Az adós a hitelezőhöz benyújtott kérelme alapján a szerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége teljesítésére 2022. szeptember 1-jétől fizetési haladékot kap.

-A fizetési moratórium 2023. december 31. napjáig tart, ha a szerződés a moratórium alatt lejárna, akkor eddig az időpontig meghosszabbodik.

-A moratóriumot a 2022. augusztus 31. napján fennálló szerződések alapján már folyósított kölcsönökre kell alkalmazni.

További részletekről, illetve, hogy ki kaphat az aszály miatt fizetési moratóriumot a HVG.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: HVG.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
..."Az adós a hitelezőhöz benyújtott kérelme alapján a szerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége teljesítésére 2022. szeptember 1-jétől fizetési haladékot kap."...

Na, lesz itt káromkodás, tüntetés rendesen...mindegy hogy aszály, atombomba, bármi, csak fizetési haladékot kap a kárt elszenvedő...

(nem párhuzam, de régebben volt egy hatalmas bukta a libatemyésztőknek...ők sem lettek kártérítve)
namihami
@jesz: Ahogy elképzelem azt is, ahogy pl az a Fidesz által annyira favorizált Horthy rendszer is milyen és mekkora kárpótlást adott a parasztoknak, hasonló helyzetükben.
Kardlapozás formájában. Nem emlékszem, hogy abban az Orbán oáltal oly nagyon visszahozandó rendszerben kártérítést fizettek volna, ha a termés nem jött be.
És, vajon a termelőnek adott pémz által a vásárló olcsóbban fog vásárolni? Mert akkor a termelő ugyan jól jár, de a vásárló kétszer b@szik rá. Egyszer, amikor az adóforintjából kártérítenek és mégegyszer az üzletben, a rossz teés miatti árak okán.
Ez az indiai csodakígyó esete.
ómió
Pedig efftársilag biztos némi területalapú támogatáscsökkentés is "hatott" volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.