Hivatalosan is bejelentette kilépését a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőcsoportjából Jakab Péter, a párt korábbi elnöke, volt frakcióvezetője.

Jakab Péter hivatalosan is kilépett a Jobbikból
Fotó: Facebook/Jakab Péter

A politikus ezt pénteken este tudatta közösségi médiaoldalán, azt közölve, hogy a tényről a nap folyamán hivatalosan is tájékoztatta Kövér László házelnököt és Lukács László Györgyöt, a Jobbik-frakció vezetőjét.

A politikus csütörtökön este jelentette be közösségi oldalán, hogy távozik a Jobbikból és a párt frakciójából, a továbbiakban független képviselőként folytatja munkáját.

Arról írt: Gyöngyösi Márton a Jobbik elnökeként nyílt levélben azon választás elé állította, "ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban". "Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban. Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom" – fogalmazott akkor Jakab Péter.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem sokkal a bejelentés után kiadott közleményében jelezte, a párt "meglepődöttség nélkül, de sajnálattal" vette tudomásul Jakab Péter és tanácsadója távozását.

Úgy fogalmaznak, Jakab Péter számára "képviselői mandátumának visszaadása lesz az igazi próbája annak, hogy ő valójában a nép pártján, vagy csak a "lé pártján" kíván politizálni a továbbiakban".

A politikus 2019-től volt a párt frakcióvezetője, 2020-tól pedig a Jobbik elnöke. Mindkét tisztséget idén nyárig töltötte be.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Kövér majd szénné bünteti, mert Jakab nem fog nyugton maradni függetlenként sem.
csak úgy....
@jesz: egyszer majd a kövér lesz büntetve..
Eladott Ország
A fidesz majd leszalámizza a Jobbikot, ahogy tette, a többi - (jobboldalinak, konzervatívnak nevezett ?) megélhetési szarjankókat. Gyöngyösi: "Te balra, mi jobbra," mondja ezt az a bráner, aki szerint az ország nemzeti érdeke a kommunista Oroszországgal és Kínával kereskedni az EU helyett és aki kockára teszi az Uniós tagságunkat. A magyar közélet nem bír el két szélsőjobboldali pártot. Az erősebb kutya okán a fidesz marad, a Jobbik meg megy a levesbe, ahogy a MIÉP is és a többi ment. A néppártosodni kívánó Jobbikból a széljobbot Orbán leszalámizta , és lett belőle Toroczkai (Tóth Laci) "mi kutyánk kölyke szatellitos gatyapárt", most pedig Jakab alól kivásárolta a maradék Jobbikot. Ugyanezzel a módszerrel nyírta ki a fidesz, KDNP-t, az MDF-et, az FKGP-t. A Jobbik visszamegy a széljobbra', hogy a nácipárthoz átállt szavazóit visszaeszerezze. Akkor a többi párt, ami eddig közösködött velük, legyen szíves kijelenteni, hogy mostantól a Jobbik nem része a demokratikus ellenzéknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.