Nem látni a mozgolódást az augusztus 20-ára beígért gazdatüntetés kapcsán, ez pedig átütötte Hadházy Ákos ingerküszöbét is.

Valami nem stimmel a mai gazdatüntetéssel. Lehet, hogy mindenkit átvert egy szélhámos?

A független képviselő azt írja:

Természetesen ma nem lesz semmilyen több ezres gazdatüntetés, természetesen a propagandagépezet ezen hangosan fog örömködni.

Hadházy szerint három ok miatt nem lesz tüntetés:

A mostani “hatalmas gazdatüntetés” szervezője egy politikai szélhámos (ez önmagában még nem lenne feltétlenül elég indok, hiszen Jakab István is az). 

A gazdatüntetés élére álló Szabó Bálint viselt dolgait a Szegedi Nap foglalta össze.

A “klasszikus” kis és közepes gazdálkodók száma ma már töredéke a korábbiaknak. Az elmúlt évtizedek elhibázott, bűnös politikájának köszönhetően helyettük van néhány több tízezer hektár fölött diszponáló földesúr (közülük a gázszerelőn keresztül közvetve maga a miniszterelnök, akinek a föld vagyona egyedülálló a magyar történelemben) és falvanként néhány néhány száz hektáros nagygazda és persze az egészen összezsugorodott kistermelői réteg.

A harmadik okot kell legjobban érteni, ez pedig az (elsősorban EU-s.) támogatások elosztásának tipikusan fideszes módja. Azokat ugyanis úgy állították össze, hogy többségük NEM JÁR, hanem PÁLYÁZNI KELL, ahol a pályázatok elbírálása ugye a kormányhivataltól függ, sokszor a szokásos szubjektív pontozásokkal. A gazda pedig dönthet, hogy tüntetni megy, vagy a milliós géptámogatást, vagy legalább csak az agrár-környezetgazdálkodási támogatást szeretné megkapni- utóbbi a földalapú, automatikus támogatáson felül járó nem hatalmas nagy pénz. 

Forrás: Szegedi Nap, Facebook

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ez az a Szabó Bálint, aki Szegeden az autójával keresztbe állt a villamossíneken egy forgalmas kereszteződésnél.
Aztán mikor beidézték,azt mondta azért nem tudott megjelenni, mert megerőszakolták a cigányok. )))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@Maccska: "igen látjuk már hogy sűrű sorokban vonulnak."
Nincs sok eszetek! A gazdák tájékozódtak, ha nem lesz tűzijáték, nem vonulnak! Már előtte nap leállították a repülős bemutatót, délben meg a tűzijátékot.
Az üres rakparton, esetleg tomboló viharban mi értelme lett volna traktorokkal tüntetni? A gazdák nem szórják a pénzt, mint a királyod!
Yoda69
Nekem az a gyanum a fideSS al az egesz mogott. Ok szerveztek ezt a faszit, igy kivettek az elet egy esetlegesen szervezodo traktoros megmozdulasnak, amire az emberek mar csak legyinteni fognak.
jesz
engem is simán megszopatott a meggyőző dumájával...
icegygenabro
@durbincs: van lerohadt farkú? Rám cuppantál?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.