A Mészáros Lőrinchez köthető, érdekeltéségébe tartozó cégeknél valamivel több, mint 25 ezer embert foglalkoztatnak. A Magyar Postánál 26 ezernél többen dolgoznak. 

A G7.hu gazdasági szaklap összesítette a Mészáros Lőrinchez köthető, érdekeltségébe tartozó cégbirodalmat, eszerint míg egy évvel ezelőtt 295 céget lehetett a felcsúti vállalkozóhoz kötni, addig idén ez a szám 343-ra kúszott föl. 

343 cég tartozik a Mészáros-csoporthoz, a Magyar Posta után ők a második legnagyobb foglalkoztatók az országban

Az alapító Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó beszédet mond a Mészáros Alapítvány VI. konferenciáján Balatonalmádiban 2022. augusztus 2-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

A lap szerint tavaly még úgy tűnt, hogy a Mészáros-csoport egy éven belül megelőzheti a Magyar Postát a dolgozói létszám tekintetében, mely a legnagyobb foglalkoztatónak számít. Ám ez idénre sem jött össze, a Posta még a létszám folyamatos csökkenése ellenére is első tudott maradni ebben az összehasonlításban – írja a lap.

A G7.hu megkereste a Mészáros-csoportot, hogy megkérdezze, idén mennyi cég tartozik alájuk, illetve hogy hány munkavállalót foglalkoztatnak. A Mészáros-csoport válaszából derült ki a 343 darab cég (ami tehát a 2021-es adatokhoz képest 48 darabos növekedést jelent), viszont az alkalmazotti létszám nem növekedett a tavalyihoz képest: akkor is, most is valamivel több mint 25 ezer ember dolgozik a csoporthoz tartozó valamely vállalatnak. 

A cikkből kiderült, a csoporthoz tartozó Magyar Bankholdingnál dolgoznak a legtöbben, kerekítve 12 ezren (ez nagyjából hasonló létszám, mint a tavalyi), és szintén nagy foglalkoztatónak számít a Gallicoop és a Tigáz is, ezeknél minimális volt a visszaesés. A Hunguest Hotelsnél idén körülbelül 200 fővel dolgoznak többen a tavalyi létszámhoz képest. 

A lap szerint a Mészáros-csoport létszámbővülésének lassulásával egyidőben a Magyar Posta létszámának zsugorodása is csökkent. Az állami cégnél júniusban 26688 fő dolgozott, ami a 2020-as átlagtól alig 900 fővel marad el, a 2021-es átlagot pedig meg is haladja kissé. Ez a létszám csak a MAgyar Posta Zrt-nek dolgozókat fedi, a postához kapcsolódó egyéb érdekeltségekben még 1000-1200 főt foglalkoztatnak. 

A Mészáros-csoport tehát továbbra is a második legnagyobb foglalkoztató az országban, és olyan cégeket előz meg, mint a MÁV, a Volánbusz, a Spar, az Audi Hungaria és az OTP – olvasható a cikkben.

Forrás: g7.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A Fidesz-hívők és a valóság

nepszava.hu/3166712_a-fidesz-hivok-es-a-valosag

,,Vajon miként reagálna arra az összetartó és az Orbán iránti hűségét és rajongását soha meg nem szegő, neki vakon hívő Fidesz-tábor, ha Horn Gyula, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc vagy Bajnai Gordon miniszterelnökök egyik, minden valós képességek nélküli legjobb gyerekkori barátja, alig egy évtized alatt, egyszerű gázszerelőből az ország leggazdagabb (üzlet)embere lenne? Több száz milliárdos vagyonnal?"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Na, ugye, milyen jót tesz neked a vigyorgói miliő, bolsiék gyagyása! Ott "mindent értesz"!
Aki Én
@ómió: Most mondtam, te elmebeteg korcs, hogy én sem értek mindent.
Látod mennyire segghülye, értetlen idióta vagy?
evacica
@sgl: Nincs!!! Egyébként még is csak egy fantasztikus zsenivé avanzsált ez a 8 elemis gazszerelő!12 évvel ezelőtt a kis kócerája is majdnem gallyra ment! Most meg ennyi céget igazgat, hiába megvilágosodott mióta Orbán barátja miniszterelnök!
ómió
@Aki Én: Te se értesz mindent, bolsiék fajkreténje!? Akkor, efftársiasan mindig emögé bújtatod a szűnni nem akaró aljabolsi hazudozásodat?
Aki Én
@ómió: ...mondjuk téged pont értelek, te elmebeteg ártány.
ómió
@Aki Én: Akkora kretén vagy, bolsiék fajbarma onnét a vigyorgóból, hogy már csak bizonytalanul tudod azt is meghazudni, hogy mihez "értesz"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.