Letartóztattak egy férfit, aki rendőrökre akart támadni az ünnepen.

200 fős csoporttal készült megtámadni rendőröket augusztus 20-án egy férfi pirotechnikai eszközökkel

Fotó: Pixabay cco

Letartóztattak egy férfit, aki arra készült, hogy – társaival együtt – az augusztus 20-i, budapesti ünnepség biztosításában részt vevő rendőröket támad meg – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy a 34 éves, Bács-Kiskun megyei férfi augusztus 16-án üzenetküldő alkalmazásban hozott létre egy – mintegy kétszáz főt számláló – csoportot azzal a céllal, hogy hivatalos személyek elleni erőszakos bűncselekmények elkövetésére szólítson fel, ilyen bűncselekmények elkövetését megszervezze, illetve ahhoz társakat toborozzon.

Az elkövető a rendőrök elleni támadáshoz szükséges eszközöket – így gázsprayt, gázöngyújtó töltőgázt, illetve különböző kiszerelésű pirotechnikai eszközöket – is beszerzett

- tették hozzá.

A nyomozó ügyészség a férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közreműködésével azonosította, majd a Terrorelhárítási Központ segítségével őrizetbe vette és hivatalos személy elleni erőszak előkészületének vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Az ügyészség az augusztus 19-én tartott, több helyszínt érintő összehangolt bűnügyi akcióban a Készenléti Rendőrség segítségével az elkövető lakásán végrehajtott kutatás alkalmával – informatikai eszközök mellett – különböző pirotechnikai eszközöket foglalt le. Az elkövető által külföldről rendelt nagy teljesítményű petárdák éppen a kutatás idején érkeztek meg – írta az ügyészség.

A bíróság az ügyészség indítványára a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatását augusztus 21-én – arra figyelemmel, hogy fennáll a bizonyítás megnehezítésének veszélye – egy hónapi időtartamra elrendelte.

A döntés ellen a gyanúsított – aki tagadta a bűncselekmény elkövetését – és védője fellebbezést jelentett be.

A nyomozó ügyészség a csoport tagjai közül még egy 35 éves férfit hallgatott ki gyanúsítottként, aki a cselekmény elkövetését elismerte. A férfi szabadlábon védekezik – áll a közleményben.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
kamu...pont petárdákat rendelt külföldről,mi?...annál sokkal hatékonyabb, olcsóbb,és mindenki számára elérhetőbb dolgok vannak...
Aki Én
Biztos ő volt a 2006-os támadó is. Akkor is rendőrök százai sérültek.
nezelodo
Lehet, hogy többet nem hallunk erről a bűnelkövetőről sem, ahogy egykor a Viktor elleni "merénylet elkövetésére" készülő amatőr kincskeresőkről sem nagyon volt hír. Egyáltalán akadna olyan marha, aki beáldozná ilyesmiért hiába a szabadságát?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.