Több iskola is zárva marad Somogyban, nem indul ősszel tanítás – írja a megyei Sonline.hu.

Ezek az iskolák már biztosan nem nyitnak ki szeptembertől
Fotó (illusztráció): Pixabay

Két somogyi településen, Kisbárpátin és Kálmáncsán sem nyit ki szeptembertől az iskola, így a település tanulóit más közeli oktatási intézménybe kell majd járatni.

A Siófoki Tankerületi Központ a lapot arról tájékoztatta, hogy a kisbárapáti iskolát nem zárták be, csupán szüneteltetik az oktatást a következő tanévben. 

Kisbárapáti polgármestere a lapnak arról beszélt, hogy ez a lehetőség már tavaly is felmerült a pedagógushiány és a kevés tanuló miatt, de akkor még sikerült megmenteni egy évre az intézményt.

A 375 lakosú Kisbárapátiról a 15 km-re található Andocsra kell majd járniuk a tanulóknak.

A 631 lakosú Kálmáncsán tanuló 15 diák szüleit váratlanul érte az iskolaváltás híre, amiről csak augusztus 24-én kaptak tájékoztatást.

Innen várhatóan a 12 km-re található Homokszentgyörgyre viszik majd a diákokat, falubusz segítségével.

Forrás: Telex, Sonline

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Horizont: De felújítják a templomot, ha van, ha nincs építenek, meg egy stadiont a libalegelőre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@justhpeter: Így kell hazudnotok!? Akkor, a 2010. óta a három és félszeresére emelt családtámogatásokat biztos a "lopottból" fizeti! Igaz, bolSSiék gyagyása!? Sőt! A rezsivédelmet meg az üzemanyag árstopot is!
ómió
@Horizont: Maki efftárs nevű bélférgetek - agy nélkül ezt se tudtad felfogni(?) - többször kihangsúlyozta: "ez a mi háborúnk"! Ennyit nem vágsz, bolsiék gyagyása? Könnyebb másra hazudnod az efftársi mocskotokat? Sürgesd meg az agydonorodat, mert, ha így megy, nemsokára haza se találsz!
ómió
@Horizont: Szóval, még mindig nem érted ezt a "mi háborúnk" történetet, bolsiék fajkreténje!? Maki efftársadat már "végképp eltörölted"? Kérj magadnak új terápiát ott az elmeosztályon!
ómió
@Horizont: Agyhúgyköves bolsi tetü létedre az se tűnt fel számodra, hogy nem én tapadtam bolsi tetvességedre, hanem te rám!? Hát, kezdjed a lekopást is! Mások "oktatását" meg majd akkor "forszírozd", ha már legalább minimális értelem szorult beléd!
kisfalud
Sok faluban már kocsma sincs, pedig nagyon fontos lenne, nehogy a szektahívők kijózanodjanak, és elhagyják az illiberális csecset, melyből az Orbáni "igaz szavakat" szívják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.