Simonovits András közgazdász szerint ugyanis a rendszer „fenntarthatatlanná lesz”.

Simonovits András szerint el kéne törölni a nyugdíjprémiumot, mindenkinek ugyanannyit kellene kapni

Fotó: ATV

A nyugdíjszakértő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában vendégeskedett. Az adásban elmondta, hogy szerinte a kulcskérdés a méltányosság, amit például a 13. havi nyugdíjak „kiegyenesítésével”, mindenki számára azonos összeg juttatásával lehetne elérni.

Bár csak februárban esedékes, Simonovits a 13. havi nyugdíjról szóvá tette: lengyel mintára kaphatna minden jogosult azonos összeget.

„Ez sokat segítene a kisnyugdíjasokon, és persze fájna a nagynyugdíjasoknak, de elviselik”

– fogalmazott a szakértő.

A nyugdíjprémium a szabály szerint akkor jár, ha az országban 3,5 százaléknál gyorsabb a GDP-növekedés.

A szakértő nagyon meg lesz lepve, ha az éves növekedés eléri ezt a számot. Ha mégis, reméli, hogy a kormány „gáláns” lesz, ahogyan tavaly is az volt, és mindenkinek biztosítják a maximum 60 ezer forintos prémiumot, annak is, akinek csak ennek fele járna.

Simonovits András „nevetségesnek” nevezte, hogy a kormány januárban 5 százalékos infláció-előrejelzéssel indított.

Az egyszeri juttatás mellett a szakértő méltányosabb lakhatási támogatást sürget: szerinte „az elég kőszívű Angliában” is kapnak a szegényebb háztartások lakás- és fűtéstámogatást.

„Nem lehet mindent az indexálással elintézni, nem lehet minden nyugdíjasnak úgy növelni a nyugdíját, hogy az pont neki a tavalyi fogyasztását garantálja”

– mondta a szakértő.

A teljes interjút itt lehet visszanézni.

Forrás: atv.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Vajon mi kellene ahhoz, hogy végre elpártoljanak Orbántól azok, akikbe egyébként folyamatosan páros lábbal rúg? Mi kellene ahhoz, hogy végre minden társadalmi csoport felfogja, a fideszt és ezen belül Orbánt nem érdekli semmi más, mint a saját hatalma és vagyona megtartása! Amint ez a nap elérkezik, és a társadalom végre felébred Csipkerózsika álmából, talán megkezdődhet a változás. Egyre nő a bérolló a nyugdíjasok és az aktív dolgozók között, ( nix svájci indexálás) az elszegényedés garantált.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@Gyurka80: Igen, vagy nem tudsz értelmezni, én is ezt írtam. Akinek 5 millió a nyugdíja az is pld. 10 százalékot kapott meg akinek 60 ezer - tehát mennyi is az 5 milla meg a 60 ezer ugyanannyi százaléka?
Egyik szarja a kínt a sok pénzből míg a másik aki ugyanannyit dolgozott, sőt értékteremtő munkát végzett nem a vezetői székből ugatott - a másik meg vehet rajta 5 kg lisztet.
Gyurka80
@magyar1: A 60ezer ft-os nyugdíjas nehogy már ugyanannyit dolgozzon hülyegyerek!
magyar1
@Gyurka80: Miért ne dolgozna többet pld. valaki aki növényeket termeszt, amit megeszünk, míg egy vezető lógatja a farkát egy irodában és mekkora különbség a között, hogy melyik mekkora értéket teremtett.
Gyurka80
@magyar1: NEM érted, nehéz a felfogásod!
117
Ho, a vége lemaradt.

Isten neve nem Isten, @Gyurka80: Vagy te azt hiszed?
De tényleg?
www.youtube.com/watch?v=NujlQS2_t88

Hiszel egy Istenben?
"Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek. Akarod-e hát tudni, te ostoba ember, hogy..."
Neeem, nem akarod tudni!

Ez a nektek való feeling sátánista katolikus eresztények: www.youtube.com/watch?v=Rl6fyhZ0G5E

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.