Ez kétféle többletjuttatásből jöhet össze.

A közmédia szerint „kánaán” jön a nyugdíjasoknak: 120-130 ezer forintot is kaphatnak novemberbenUnsplash

A kormány törvényben garantálta, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, ezért az emelkedő infláció miatt újabb korrekciót kaphatnak az érintettek

– mondta Pásztor Szabolcs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója az M1-en.

A hrportal.hu szemléje szerint a szakember azt is elmondta, hogy ha a GDP növekedési üteme 3,5 százaléknál magasabb, a többlet után a nyugdíjasok kiegészítést kapnak. A kormányzat inflációkövetést is végez, a várható inflációs adatok miatt pedig novemberben valószínűleg újabb kiegészítés érkezik a nyugdíjasokhoz.

Ha továbbra is 6,5 százalékos marad a GDP-növekedés, és teszem azt, 13-14 százalékra emelkedik az infláció, akkor egy átlagos nyugdíjas prémium kompenzáció révén 126-128 ezer forintot kaphat novemberben

– hívta fel a figyelmet Pásztor Szabolcs.

Forrás: hrportál.hu
Fotó: Unsplash

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Most kaptam röhögőgörcsöt!!
"A kormány törvényben garantálta, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, ezért az emelkedő infláció miatt újabb korrekciót kaphatnak az érintettek"

Méghogy kánaán??? 13-14 %-ra emelkedik az infláció??? Már most ia duplájánál is nagyobb és mi lesz még okróbertől???!!! NAPONTA mennek fel az árak!!!

Ez a vásárlóérték megőrzése??? Ajjjjjjaj, nagy baj van "ödafönn"!!!

A most "belengetett" novemberi 120-130 ezer Ft. egyszeri kifizetés nem hiszem, hogy a kisnyugdíjasokat kihúzza a bajból. Persze jó hogy kapnak, de NEM MINDENKINEK kellene adni, én kb. 500 ezer Ft. felett (az már nagyon szép nyugdíjnak számít!!) biztos nem adnék kompenzációt!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@balos: Böszme efftársad ánuszából mindig ilyesmiket ordibálsz, bolsiék fajkreténje!? Oxigénhiányosan vagy idióta, mert túl szaros?
ómió
@Eladott Ország: Szóval, nem is a bolsi tetüfajtád nyulta le a 13. havit és "kárpótlásul", cserében, nem az "jutalmazott" minket államcsőddel, bolsiék fajkreténje!? "Sikeresen" lehazudtátok? Gratula! És anno fideszék még meg se szavazták!? Aszta! Csak nem, merthogy a D-209-es efftársatok már kiosztotta a rá maradt kassza tartalmát ("jóléti rendszerváltás" - dereng, gyagyása!?) és a 13. havira már nem maradt fedezet? És ezt, ugye, semmi nem igazolta? De, talán az államcsődig vezető "utatok" mégis!
Eladott Ország
@ómió: ma, 14?47 ☺ A 13. havit "nem bolsi tetüfajtád nyúlta" le, hanem a dagadt bűnöző, skizofrén, román cigányod b+! Ti leszavaztátok a qrva anyátokba szarházi majom!
ómió
@Eladott Ország: Szóval, egy mukkot nem értesz a fentiekből, bolsiék elmebetege!? Sürgesd az agydonorodat!
bence
Na persze ! 120 - 130 ezret kap ami utána 240 - 260 ezer forintjukba kerül majd ! Hát így örüljenek ennek az összegnek a nyugdíjasok !
Juhász István
2011.- től vagyok NYUGGER. Jól figyelj : " EGYETELEN FT. " nyugdijemelést sem kaptam az azóta eltelt idő alatt. Mindég CSAK a KSH által BEVALLOTT infláció mértékének megfelelő KORREKCIÓBAN részesültem. Ez, olvasatom szerint NEM EMELÉS, pusztán egy kompenzálás. Szuper ma Magyar földön, magyar nyugdijasnak lenni. No... nem panaszkodok tovább, hiszen Bulgáriában még a miénkétől is rosszabb a helyzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.