Nem csak a magánembereket, a vállalkozókat is kőkeményen érinti a rezsicsökkentés csökkentése. Az Index.hu riportban mutatja be, hogyan próbálnak egyes üzletek talpon maradni idén télen. 

Így tud egy vállalkozó spórolni a költségeken az új, csökkentett-rezsicsökkenés idején

Képünk illusztráció!
Fotó: 123RF.com

Egy hatodik kerületi virágüzletben például a villanyszámlán értelemszerűen úgy tudnak spórolni első lépésben, ha a lámpák egy részét lekapcsolják. A kinti világítást így teljesen, a benti lámpáknak pedig a felét zárták le.

Az első lépés az volt, hogy felhívtam egy versenypiaci ügyintézőt, valamint egy energetikai szakértőt, hogy mit tudnak javasolni, mire számíthatunk egyáltalán. Végigfésültük, hogy a napi forgalomhoz szükséges mennyiséget, a 75 kilowattot 66 kilowattra tudjuk csökkenteni úgy, hogy kint nem világítunk, bent csak az eddigi kapacitás 50 százalékán. A két virághűtőnk hőmérsékletét is állítottuk, a reklámtábláink egyáltalán nem mennek. Így csökkent tehát 66 kilowattra a napi fogyasztás, ezzel a fogyasztással pedig havi 528 ezer forintos fix összegre tudtunk volna szerződni, de ezt meg azért nem vállaltuk be, mert ha valamilyen csoda folytán rendeződik a helyzet néhány hónap múlva, nem fizetnénk egy vagy három évig fixen félmillió forintot

– részletezte az Index kérdésére az üzlettulajdonos.

Krisztina kényszerből a munkatársi létszámot is lejjebb tekerte: két alkalmazottját már elküldte az elmúlt hetekben. Eddig hatan dolgoztak az üzletben, most négyen folytatják a bizniszt. Abban bízik azonban, hogy amint a helyzet rendeződik, az elküldött futár és virágkötő kolléga visszatérhet hozzájuk a jövőben.

További vállalkozói praktikákat az Index.hu riportjában olvashatnak. 

Forrás: Index.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.