Lázár János egykori sofőrje szerint Hódmezővásárhelynek nem akadály, a falunak viszont élet-halál kérdés az adósság elengedése. Ambrus István, Mártély polgármestere nyílt levélben fordult Márki-Zay Péterhez, Hódmezővásárhely polgármesteréhez, amiben arra kéri, engedje el a 23 millió forintot, amivel a község a városnak tartozik – írja a Magyar Narancs. Mártélyon augusztus 7-én tartottak időközi polgármester- és képviselőválasztást, miután korábban a képviselő-testület feloszlatta magát. Az addigi polgármester, a Lázárral (a terület országgyűlési képviselőjével) konfliktusba keveredett, Márki-Zay Péterrel viszont jó kapcsolatot ápoló Putz Anita újból indult, de alulmaradt a Lázár által támogatott Ambrus Istvánnal szemben. Ambrus korábban Lázár János sofőrjeként dolgozott.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Lázár polgármesternek megtett sofőrje kérjen 24 milliót a volt főnökétől: Lázártól.
Vagy kérje el Hódmezővásárhely lakosaitól. Nem MZP dönt ebben, hiszen nem az ő pénze!
Valaki elmesélhetné ennek a sofőrnek, hogy hogy működik egy város/község ott, ahol nem a maffia/maffiózók uralkodnak az emberek felett!
balos
A selyem-hernyónak elfogyott a beporzott segg!Most másikra ácsingózik!
Béla333
"Nyílt levélben reagált Márki-Zay Péter a mártélyi polgármester kérelmére, hogy engedjék el a település Hódmezővásárhely felé fennálló 23 millió forintos tartozását. A levelet azonban nem Ambrus Istvánnak, hanem a terület országgyűlési képviselőjének, Lázár Jánosnak címezte az egykori miniszterelnök-jelölt.
Mártélyon augusztus 7-én tartottak időközi polgármester- és képviselőválasztást, miután korábban a képviselő-testület feloszlatta magát. Az addigi polgármester, a Lázárral (a terület országgyűlési képviselőjével) konfliktusba keveredett, Márki-Zay Péterrel viszont jó kapcsolatot ápoló Putz Anita újból indult, de alulmaradt a Lázár által támogatott Ambrus Istvánnal szemben. Ambrus korábban Lázár János sofőrjeként dolgozott.
Mint írtuk, az új polgármester levélben fordult Hódmezővásárhely polgármesteréhez, Márki-Zay Péterhez, hogy engedjék el azt a 23 millió forintot, amivel Mártély tartozik a városnak.
Márki-Zay Lázár Jánosnak címzett levelében azt írta, „az addig minden számláját időben fizető település a választás után heteken belül bejelentette, hogy csődben van, ezért segítségért meglepetésemre most mégis nem Önhöz vagy a kormányhoz, hanem hozzám fordultak”.
„Különösen érthetetlennek tartom Ambrus István megkeresését azért is, mert a kampányban Önök ígéretet tettek arra, hogy Mártély fennálló adósságát vissza fogják fizetni” – írta.
A vásárhelyi polgármester hozzátette, eddig is türelmesek voltak Mártély – még Borsos József fideszes polgármester idejéből származó – tartozásai tekintetében is.
„Tudomásom van róla, hogy év végéig a Mártélyhoz beérkező pénzekből a fennálló tartozás fele azonnal rendezhető, a fennmaradó részre pedig Hódmezővásárhely részletfizetést biztosít” – írta.
telex.hu/belfold/2022/09/15/marki-zay-peter-nyilt-level-lazar-janos-martely-tartozas

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.