A köztársasági elnök három határozata ezúttal öt embert érint.

Egy Magyarországon született 10 éves kislány állampolgárságát vonta vissza Novák Katalin

Fotó: Facebook

Megjelent a Magyar Közlönyben a köztársasági elnök három határozata. Novák Katalin a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely előterjesztésére magyar állampolgárságokat vont visssza a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény 9. §-alapján, amely szerint az állampolgárság visszavonható attól, aki magyar állampolgárságát

a jogszabályok megszegésével, így különösen valótlan adatok közlésével, illetve adatok vagy tények elhallgatásával a hatóságot félrevezetve szerezte meg.

A három határozat ezúttal öt embert érint. A közlönyben mindig feltüntetik az érintettek nevét, születési helyét, dátumát.

Az államfő egy határozatban vonta vissza egy 30 éves Munkácson született nő, illetve egy Magyarországon (Kisvárdán) született 10 éves kislány (aki a névazonosság alapján az asszony gyermeke lehet) magyar állampolgárságát.

Címlapkép: Facebook

Forrás: 24.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Pedig az efftársak az ukránoknak is megadnák! Csak lehetőleg ne magyar legyen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
almalibre
@Emmersson71: Nincs olyan, hogy elég, minden hivatalos eljárás során be kell adni egy kérelmet, kitöltve a megfelelő nyomtatványt, és leadni a szükséeges dokumentumokat (Szükség van a nemzetközi formátumú születési anyakönyvi kivonatra és a szülők okmányaira. Amennyiben a gyermek házasságból született, a házassági anyakönyvi kivonatra, ha házasságon kívül, akkor pedig apasági elismerő nyilatkozat aláírására). Itt nem arról van szó, hogy a gyermek jogosult-e az állampolgárságra, hanem arról, hogy a szülők nem, ezért csaltak, hamisítottak, ami a gyermek kérelmét ugyan úgy érinti, mint az övékét, mivel nyilván abban is a hamis adatok szerepeltek.
Emmersson71
@almalibre: Nyilván "le kell papírozni" az állampolgárságot -, de egy Magyarországon született ember alanyi jogon magyar állampolgár lesz, függetlenül a szülei bűncselekményeitől!
almalibre
@Emmersson71: Nem kérdés, viszont egy gyermek a szülei által tudja érvényesíteni és gyakorolni jogait...
ómió
@telegdilaci: Majd ti, szokás szerint, meghazudjátok nekünk.
Yoda69
Bezzeg a roman bertrollok siman megkapjak hogy itt is bomlasszak az orszag es a magyarsag egyseget.
vacsi
Nagyon helyesen tette. A gyerek olyan állampolgárságú, amilyenek a szülei.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.