A számuk folyamatosan nő, az elmúlt 9 napban 4500 vállalkozás indította el a végelszámolását.

A korábbi hónapok átlagához képest két és félszer nagyobb értékben állítottak ki számlát augusztusban a katás vállalkozások – olvasható az azenpenzem.hu cikkében. 

Már közel 50 ezer katás vállalkozás fejezte be a működését

A július 18-ai tüntetés és hídfoglalás a Margit hídon

Fotó: Propeller.hu

A cikk szerint az idei év első 8 hónapja alatt csak kevesen érték el a 12 millió forintos értékhatárt, a átlagosan 5 millió forint értékben állították ki a számláikat a katás vállalkozások.

A lap arra is kitért, hogy már közel 50 ezer katás vállalkozás fejezte be a működését a 460 ezerből, ám számuk folyamatosan nő, az elmúlt 9 napban további 4500 cég indította e la végelszámolását.

A katás adózás kormányzati átalakítása/szűkítése kapcsán a nyáron több tüntetést is tartottak, ám végül a régi katás adózási lehetőség augusztus 31-gel megszűnt, addig lehetett a régi szabályok szerint számláznia a cégeknek és egyéni vállalkozóknak.

"Augusztus utolsó 2 hetében nőtt meg igazán látványosan a számlázási aktivitás. Már a hónap második felében megközelítette a napi kiszámlázott összérték a hónap tipikusan legaktívabb első napjait. Egyértelműen kirajzolódik az is, hogy a legtöbben a hónap utolsó 3 napjára hagyták az utolsó katás számlák kiállítását. Augusztus 29-én 2-szeresére, 30-án 2,6-szorosára, míg 31-én a 4-szeresére nőtt a kiállított számlák összértéke a hónap első napjához képest"

- olvasható a cikkben.

Forrás: azenpenzem.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nem baj..ők voltak orbán jóváhagyásával a netto adócsalók...nem érdekel hogy törvényes volt...felháborító volt ,hogy egy minimálbéres több közterhet fizetett mint egy katás orvos, vagy ügyvéd...
Néro2
És És ? Megmondhatja minden lobitómiás fityma , hogy mind adócsaló volt. Na ugye !
csak úgy....
a labancok póstásokat toboroznak ...,orbán üldözöttjei jelentkezzetek! :)
justhpeter
@csak úgy...: Ja ! Mindenki elmegy postásnak a sógorokhoz és velük megy a rájuk eső adóbevétel is.
ómió
És helyette melyik adózási formát választották!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.