A többség nem tart egy új, őszi járványhullámtól, akik pedig egyetlen oltást sem adattak be maguknak, azokat még a járvány eddigi tapasztalatai sem győzték meg arról, hogy kell nekik a vakcina.

A Népszava megbízásából készített felmérést a Publicus Intézet, amely szerint a magyar felnőttek közel kétharmada úgy tudja, hogy egyelőre megúszta a koronavírus-járványt. 

Felmérés: a magyar felnőttek harmada akar csak újabb oltást a koronavírus ellen

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A felmérésben résztvevők 27 százaléka nyilatkozott úgy, hogy egyszer elkapta a vírust, 17 százalékuk pedig többször is. 

A koronavírus elleni oltásból a megkérdezett felnőttek 13 százaléka maradt ki, egy százaléknyian csak egyetlen védőoltást kaptak, 20 százalékuk pedig két oltást. A többség (55 százalék) három oltással rendelkezik, míg majdnem minden tizedik ember négy vagy öt védőoltást kapott. 

A korosztályos adatok szerint a legkevésbé átoltottak a 18-29 éves korosztályból kerültek ki, 24 százlaékuk egyáltalán nem kapott a vírus elleni vakcinából. 

A közvélemény-kutatás a további oltások beadatására is rákérdezett, a válaszok szerint ezek iránt viszont már viszonylag alacsonyabb a lelkesedés. A megkérdezettek egyharmada tervezi, hogy kéri a következő oltást, 58 százalék viszont elutasította ezt. Akik pedig teljesen kimaradtak az oltásokból, azokat még a járványtapasztalatok sem győzték meg, 95 százalékuk továbbra is elutasító a védőoltásokkal szemben. 

A felmérésből kiderült, az emberek többsége már unja a járványt, 40 százalék nyilatkozott csak úgy, hogy inkább fél egy új őszi járványhullámtól.

Forrás: nepszava.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Az a harmada is nem komplett. Még mindig nem világos, hogy maga a vakcina őli meg az embereket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.