Az NFT tokenek megvásárlásával az adott egyedi műalkotás részleges vagy teljes tulajdonjogát vásárolod meg. Ezt a tulajdonjogot NFT, azaz “non-fungible token” formájában jelenítik meg. Az NFT tokenek úgy működnek, mint a sorszámok: Egyedi kapcsolatuk van a hozzájuk tartozó online vagy offline árucikkekkel.

NFT-vel nyomul a magyar youtuber – Saját autóját sorsolja ki a vásárlók között

Minden helyettesíthető tokennek pontosan ugyanaz az értéke, míg a nem helyettesíthető tokenek mindegyike egyedi értékkel rendelkezhet az NFT-érme és a mögöttes eszköz közötti kapcsolat alapján. Ez azt jelenti, hogy az NFT-ket a piaci tényezők, köztük a ritkaság, a benne rejlő érték, a befektetési potenciál és a kapcsolódó eszköz jelentősége szerint vásárolják és adják el. Zsozeatya az egyik legnépszerűbb magyar Youtube influencer, aki a saját enerigaital, az NBER után ezúttal a digitális műtárgyak NFT piacán jelent meg.

Ám itt most a megvásárlás után több értékes ajándékot is lehet nyerni, ezekkel kapcsolatban a honlapon lehet bővebb információkat olvasni.

Ha az ember nem kapja meg az NFT-hez kapcsolódó fizikai műalkotást, vagy ha az NFT csupán egy könnyen másolható jpeg-fájl, akkor joggal merül fel a kérdés, hogy az NFT-nek hogyan lehet értéke.

Mindegyik csoport mint common, uncommon, rare stb. több "alkatrészből" áll így egyre több, jobb és viccesebb random generált képet kapsz majd, amitől aztán többet is ér. Arról nem beszélve, hogy komolyabb dolgokat nyerhetsz.

- mondta el az NFT-kkel kapcsolatban Zsozé.

Az NFT-kkel a piactereken úgy kereskednek, mint a sportkártyákkal vagy a gyűjthető bábukkal. Egyedi értékük elsősorban más gyűjtők számára van. Egy népszerű NFT értéke több ezer vagy akár több millió fontra is emelkedhet.

A megvásárlással és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban EZEN a linken lehet többet megtudni.

NFT-k tokenek, akárcsak a Dogecoinok és a Litecoinok, ám ezek azonban nem kriptovaluták, egyedi természetük miatt. Értékük nem a pénzügyi tranzakciókban való hasznosságukból fakad, hanem abból, hogy bizonyos online vagy valós eszközökhöz kapcsolódnak.

Az NFT-k pontosabb megértéséhez megismerkedni a web3 kifejezéssel, hiszen ez jelentheti az internet új korszakát, erről bővebben ITT olvashat.

Forrás: Zsozeatya

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.