Ahogy arról már mi is beszámoltunk a tagállamok EU-hoz akkreditált nagykövetei elfogadták a következő szankciós csomagot.

Szijjártó magyarázatának semmi köze a valósághoz az új szankciókkal kapcsolatban

Az új szankciós csomagban további orosz termékekre rendeltek el behozatali tilalmat, bővítették a beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással sújtott személyek körét, lehetővé tették a szankciókat azokkal szemben is, akik megkerülik a szankciókat, az uniós állampolgároknak tilos lesz orosz állami vállalatok vezető testületeiben szerepet vállalniuk.

A legfontosabb, hogy ársapkát határoz meg az EU azokra az olajszállítmányokra, amelyek Oroszországból indulnak és valamely uniós vagy G7-országhoz tartozó szállítmányozó vállalat juttatja el egy harmadik országba, tehát nem az EU-ba, illetve valamely nyugati biztosítótársaság biztosítja a küldeményt.

Szijjártó Péter Facebook-oldalán úgy kommentálta a döntést, hogy sikerült megelőzni olyan intézkedéseket, amelyek kárt okoztak volna Magyarországnak. Úgy fogalmazott, hogy sikerült elérni,

az olajársapka nem vonatkozik a csővezetékes kőolajszállításra valamint vészhelyzet esetén az ezt pótló tengeri szállításra sem.

Az igazság azonban az, hogy sem az eredeti javaslatban, sem az arról folytatott tagállami vitában és a nyilvánosságra került álláspontokban sem volt sehol olyan indítvány, amely a csővezetékes szállításra vonatkozott volna. Ezen felül

mivel a harmadik országokba irányuló szállítmányokról van szó, nem vonatkozhat arra az esetre sem, ha hajón érkezne Magyarországra szállítmány.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Már èszre sem veszik,hogy hazudnak. Szinte beteges hazudozók.
gina
Ilyen elmebeteg meg a fönije kell a sok agyhalott hivöknek, ennyi mocskos hazug szemetet mint ez a kormámy és ez a nyomttfejü meleg,, nincs a világon.. ezért nem kell az oktatás meg tanárok, minél hülyébb a nép annál jobban lehet hazudni igaz cigány moslék???
lusta
Már bocsánat, de itten arról vagyon szó, hogy a 3 millió nemzethy matyar gaypjas mindezt elhiggye.
Eddig jó sínen vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.