A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két 14 éves fiatallal szemben. Az elkövetők 2021 májusában, egy korábbi nézeteltérés miatt összevitatkoztak egymással Józsefvárosban, majd a vita hevében az egyik fiú megütötte a másikat, aki válaszul egy zsebkéssel életveszélyesen megsebesítette őt. A késelő fiatalnak ezután a barátnője segített a kés elrejtésében.

Földre zuhant riválisát szúrta meg a 14 éves fiú

Fotó: ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a két 14 éves fiú 2021. május 13-án, kora estére egy találkozót beszélt meg a VIII. kerületben, abból a célból, hogy egy korábbi nézeteltérésüket rendezzék – olvasható az ügyészség honlapján.

A fiatalok egy iskola előtt találkoztak, és szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a később megkéselt fiú verekedni hívta társát, majd odalépett hozzá és ököllel arcon ütötte az épület előtti korláton ülő másik fiatalt.

A 14 éves fiú az ütés hatására a korláton átbillenve hanyatt esett, és eközben kiesett a zsebéből a kése.

A vádlott ezután felállt, felvette a földről a zsebkést, a pengéjét kicsapta, majd a késsel a kezében az őt megütő, azonban ekkor már menekülni próbáló fiatalkorú után szaladt, majd amikor utolérte, ellökte őt, amitől hanyatt esett.

A késsel támadó vádlott ekkor egy határozott mozdulattal megszúrta a földön fekvő másik fiatalt, aki ennek következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A támadást követően a vádlott még tovább hadonászott a késsel, majd elhagyta a helyszínt és felszólította a társaságában lévő 14 éves lányt, hogy menjen vele ő is. A helyszínen maradt többi fiatal a megkéselt fiúhoz mentőt hívott.

A késelő fiú ezután egy XIV. kerületi játszótéren átadta a támadáskor használt kést a barátnőjének, aki azt – azért, hogy a büntetőeljárás sikerét meghiúsítsa – egy VIII. kerületi társasház egyik ablakfordulójában elrejtette.

A Fővárosi Főügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Osztálya a késelő fiatallal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza. A megkéselt fiút a főügyészség garázdaság vétségével vádolja, és közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. A kést elrejtő harmadik fiatalkorú társukkal szemben bűnpártolás vétsége a vád, és próbára bocsátásra, valamint pátfogó felügyeletre irányul az ügyészi indítvány.

Címlapkép: ugyeszseg.hu

Forrás: Ügyeszség

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Józsfeváros - a 14 éves fiunál kés - nézeteltérés rendezése - ne is folytassuk, lehet tudni, hogy kik voltak.
Pálinkás Pál
@Gyurka80: kussolj, tán te is cigó vagy?...vagy ídeeserdélyi román cigány?...
Gyurka80
@Pálinkás Pál: Ezek szerint TE az vagy! Én természetesen NEM!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.