Sokkoló eset történt hétfő délelőtt, amikor az I. Kerületi Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban a 11. osztályos Bertold odalépett az egyik teremben ülő S. Samuhoz, és nyakon szúrta őt.

Újabb fejlemények érkeztek a budai diákkéselés ügyében
Fotó: Pixabay

A BRFK korábbi tájékoztatóján arról beszélt, hogy a rendőrök a feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogták és előállították. A budapesti nyomozók 13 embert – köztük diákokat – hallgattak ki tanúként.

Amikor a támadó táskáját átnézték a rendőrök, abban kalapácsot és ollót is találtak.

A Fővárosi Törvényszék most az Infostarttal közölte, letartóztatásba került az osztálytársát megkéselő hunfalvys fiú.

A bíróság egy hónapra, november 12-ig elrendelte a letartóztatását annak a fiatalembernek, akit emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak

- áll a törvényszék közleményében.

A gyanú szerint a fiú több alkalommal tarkón szúrta az egyik osztálytársát, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. Bűnismétlés veszélyére hivatkozva az ügyészség elrendelte a gyanúsított letartoztatását. Eddigi információk szerint a diák hosszú ideig tervezhette tettét, azt is megállapították, hogy pszichés problémái vannak.

Úgy fogalmaznak:

feltétlenül szükséges elmeállapotának vizsgálata, 

amely a nyomozás érdekét szolgálja, és személyes jelenlétet igényel.

Nemrég egy felkavaró videó is előkerült a késelőről. A Tények úgy tudja, a támadót mentális problémái miatt bánthatták, korábban pedig már az is előfordult, hogy azzal fenyegetőzött, meg fog ölni valakit. 

Az áldozatról a történtek óta először érkezett információ. S. Samu közösségi oldalán üzent mindazoknak, akik az elmúlt napokban aggódtak érte. Samut ugyan a fotó alapján még kórházban kezelik, de köszöni szépen jól van és hálás a rengeteg pozitív üzenetért és gondolatért. 

Forrás: Infostart, Tények

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ahogy nézem, talán korábban kellett volna már kezelni.
Jozefina
Ilyen esetekre nem lehet mentális problémákat ráhúzni!!! A szülői felelősség sokkal nagyobb, hiszen nekik kellene tudni, hogy mi van a gyermekükkel, milyen problémái vannak?? Miért van kés nála, stb...
Csizmás Kond
A tanárok nem látták a fura viselkedését ?...vagy látták de nem szabad tenni ellene mert ugye a bolondnak is jogai vannak...csak az áldozatnak nincs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.