A kormány segíteni szeretné a vállalkozásokat.

Sovány vigasz a volt katásoknak: Varga Mihály adókönnyítéseket jelentett beMTI/Koszticsák Szilárd

Varga Mihály pénzügyminiszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara konferenciáján tartott előadást. Ebben kitért arra, mit tervez a kormány a vállalkozások megsegítésére – írja a 24.hu.

Az Országgyűlésnek benyújtandó adómódosító javaslatok szerint többek között könnyebb lesz az átalányadózás választása.

Az egyszerűbb szabályozás mellett jelentősen csökken az adminisztrációs teher is: tizenkettő helyett évente csak négyszer kell járulékbevallást benyújtani – ismertette a tárcavezető. Varga Mihály kiemelte, hogy a legnagyobb könnyítéssel a kisvállalkozások számolhatnak a törvényjavaslat alapján, a helyi iparűzési adó egyszerűsödik számukra.

Az egyszerű és kedvezményes, sávos adózást évi 25 millió forint bevételig választhatják a kisvállalkozások, így például a legkisebbek, akiknek az éves bevétele 12 millió forint alatt marad, mindössze 50 ezer forint adót fizetnek évente.

Az új adócsomag emellett tartalmazza, hogy a gazdaságfehérítés részeként Magyarország az európai unióban elsőként vezetheti be az úgynevezett e-nyugtát.

Varga Mihály beszélt még a Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási, valamint a Gyármentő Programról. Ezekkel kapcsolatban rámutatott: a kormány 2022-ben és 2023-ban 200 milliárd forint állami támogatással segíti a KKV-kat, valamint támogatással ösztönzi a nagyvállalatok energiahatékonysági és megújuló energiára irányuló beruházásait is. 

Forrás: 24.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Továbbra sincs katamutyi? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.