A magyar pénzügyminiszter arról beszélt Washingtonban, hogy a háború által érintett, Ukrajnával szomszédos államok is kapjanak több forrást, mert hogy Magyarország eddig is jelentős segítséget nyújtott az ukránoknak.

Magyarország támogatja, hogy több világbanki forrás jusson Ukrajnának, valamint a háború által érintett szomszédos országoknak – mondta a Pénzügyminisztérium (PM) közleménye szerint Varga Mihály Washingtonban, ahol a Világbank közgyűlésének alkalmával találkozott világbanki vezetőkkel – olvasható az MTI hírében.

Varga Mihály: Magyarország támogatja, hogy több világbanki forrás jusson Ukrajnának és a szomszédos államoknak

"Az IMF közgyűlések szokásos része az épület előtt összegyűlő tüntetők zaja. Most sem maradt el" – írta Varga Mihály magyar pénzügyminiszter az október 14-én a közösségi oldalára kitett fényképhez

Fotó: Facebook/Varga Mihály

A közlemény szerint a pénzügyminiszter kiemelte: Magyarország eddig is jelentős segítséget nyújtott Ukrajnának, amelynek összege már meghaladta a 28 milliárd forintot.

Washingtoni programja során Varga Mihály többek között Anna Bjerde regionális Világbank-alelnökkel is tárgyalt. A találkozón főképpen az orosz-ukrán háború gazdasági következményeit, valamint Ukrajna támogatásának témáját érintették a felek.

A tárca tájékoztatása szerint Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a régió energiabiztonságát és közlekedési kapcsolatainak fejlesztését célzó befektetéseket előtérbe kell helyezni. A pénzügyminiszter emlékeztetett arra, hogy Magyarország eddig is jelentős segítséget nyújtott Ukrajnának: a magyar segítségnyújtás összege már elérte a 28 milliárd forintot, Magyarországra csaknem egymillió ukrán menekült érkezett. Emellett jelezte, hogy a szomszédos tagállamok – így Magyarország is – számos olyan anyagi terhét viselik a háborúnak, amelyet más tagállamok nem.

Magyarország támogatja, hogy több világbanki forrás jusson Ukrajnának, valamint a háború által érintett szomszédos országoknak – ezt a magyar pénzügyminiszter az Elena Bourganskaiaval, a Világbank-csoporthoz tartozó Nemzetközi Pénzügyi Társaság alelnökével való tárgyalásán mondta.

Varga Mihály a találkozón közölte, Magyarország készen áll arra, hogy az ukrajnai újjáépítést a régióban aktív, jó kapcsolatokkal és tapasztalattal rendelkező magyar cégek is segítsék. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az újjáépítés során a kárpátaljai régió fejlesztése is elengedhetetlen.

A felek áttekintették a Világbank azon programjait is, amelyeknek célja – összhangban a magyar állásponttal –, hogy a migrációs nyomást az érintett országokban megvalósított fejlesztésekkel, helyben nyújtott segítséggel enyhítsék – olvasható a Pénzügyminisztérium közleményében.

Forrás: mti.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Hogyan lehet ennyire cinikus és pofátlan? Ja, fideszes a csóka. A háború által érintett szomszédos országon természetesen Magyarországot értette, és szemérmesen meg sem említette, hogy a hazánkba érkezett kétmillió ukrán menekült közül mennyi maradt itt. Biztos nem akart dicsekedni.
"Varga Mihály a találkozón közölte, Magyarország készen áll arra, hogy az ukrajnai újjáépítést a régióban aktív, jó kapcsolatokkal és tapasztalattal rendelkező magyar cégek is segítsék. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az újjáépítés során a kárpátaljai régió fejlesztése is elengedhetetlen."
Itt vajon kire, és milyen cégekre gondolhatott, ML, TI és a haverjaik?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: A bank nem adományt ad hanem kölcsönt, és bármilyen tagjai is vagyunk azt meg kell adni...tehát a feneketlen izé azoknál van akik a kamatokkal életünk végéig sanyargatni fognak.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: ma, 21:13
Mert kína és az oroszok pusziért virítják a zsét, igaz? CR2 két akármilyen szeméért, meg a Varga Miska kedves mosolyáért.
Miért vagyunk tagjai az IMF-nek, miért fizetjük a tagdíjat, ha az annyira rossz nekünk?
De minek is vitatkozok én itt veled, amikor csak annyit tudsz (nem tudsz, annyit mondasz) az IMF rossz. Összesen mára 190 tagja van, mindenki hülye, csak te látod tisztán a dolgokat, hogy ez a szervezet Magyarországot tönkre akarja tenni. És nem látod az ellentmondást.
Menj analízisbe, talán segít.
ómió
Ezt, ugye, "hálából" a munkácsi turul ledöntéséért!?
telegdilaci
@Giovanni Alba:Ezek szerint Magyarországra is gondolt Varga Úr hiszen a mi szomszédunkban is van háború,mindegy kitől honnan csak adjon már valaki nekünk pénzt!
telegdilaci
@Giovanni Alba:Biztos hogy így van,mivel nekik a Család nagyon fontos,(Orbán,Mészáros,Tiborc,és az összes kormányközeli család)
telegdilaci
@Giovanni Alba:Viszont a 2010-es kormány váltáskor szó szerint kizavarták az IMF-delegációját az Országból mintha az Orosz és Kínai hitel olcsóbb lenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.