Lefújták a pályázat második körét, melyben ingyen milliókkal kecsegtetik a napelemre vágyókat. A támogatási lehetőséget abban az esetben nyitják meg újra, ha hozzáférünk az uniós helyreállítási alap pénzeihez. Az energiaügyi államtitkár bejelentette, hogy a korábbi közléssel és kiírással szemben mégsem lehet novemberben jelentkezni a napelempályázat újabb körére. Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára úgy fogalmazott, hogy a kormány a hazai költségvetés terhére teljes mértékben előfinanszírozza és a Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervről szóló bizottsági megállapodásig biztosítja a szükséges forrásokat, a pályázat második szakaszáról az uniós támogatások felhasználásáról szóló hivatalos megállapodást követően születik döntés. A pályázatikiírás szerint, november 28-ától kezdődően lehetett volna jelentkezni az új fordulóra, melyre a rezsiemelés miatt valószínűleg még jobban nőtt volna az érdeklődés.

Forrás: naphire.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szuper. És mindezt pont egy energiaválság közepén mikor pont a legfontosabb lett volna a fogyasztások csökkentése.
"De legalább kormányozni tudnak." (átlag fidesz szavazó)
nejlontacskó
@human: ez pusztán hangulatkeltés, hidd el nekem!
Mit is, mondtak még erről?
" A támogatási lehetőséget abban az esetben nyitják meg újra, ha hozzáférünk az uniós helyreállítási alap pénzeihez. "
Na, kire kell haragudni?
Még szép, hogy az EU a hibás, ki más lenne...
human
@nejlontacskó: Hergelnének? Hát ezt sajnos egyáltalán nem tudom kizárni. Azért nem zárom ki, hogy üres a kassza és az udvartartást időben ki kell fizetniük különben lazul a fegyelem.
nejlontacskó
Persze, elsősorban a kassza feltöltése a cél, de egyben nagyon jó ürügy, a nép Brüsszel elleni hergelésére is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.