A legnagyobb hazai napelemes szakmai érdekképviselet a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség tagjai szomorúan fogadták Gulyás Gergely miniszter úr újabb bejelentését amely megerősíti, hogy az új telepítésű, háztartási méretű naperőművek hálózati visszatáplálását átmenetileg megszüntetik. Mivel a Magyar Közlönyben továbbra sem jelent meg a részleteket szabályozó rendelet, csak a szóbeli bejelentésre hivatkozva tudunk reagálni. Ezzel az iránnyal hatalmas lehetőséget halaszt el a Kormány és hazánk évtizedes lemaradását a napelemes piacon tovább fokozza. Hazánk az EU-ban az utolsó helyen áll villamosenergia termelésben, közel 40% a villamosenergia importunk, amit jelenleg brutális áron szerzünk be 200-400 Ft/kWh közötti áron. Ennek a magas árnak az oka, hogy sokkal nagyobb a kereslet mint a kínálat, a hazai termelés. Ez rövidlátó és szakmai alapokat háttérbe szorító energiapolitika. A helyett, hogy a fejlesztők, a befektetők, így a lakosság is saját forrásaiból, mindenfajta...

Forrás: mnnsz.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Különleges érzékkel a kormány pont akkor veszi el a lehetőséget az emberektől, hogy csökkentsék a fogyasztásukat mikor felemelték az energiaárakat.
lampa laz
Putyin üzent a daginak, h nem lesz az jó ha mindenki napelemezik, mert akkor nem kell a jó öreg orosz gáz nekik. A villamoshálózatok fejlesztése is emiatt szorulhatott háttérbe, orbán nem tud lekattanni az orosz függőségről. A sok rohadt sportlétesítménye helyett az energiafüggetlenségre kellett volna költeni, akkor most nem lennénk ilyen szarba. Hatvanpusztai napelempark viszont köszöni jól van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.