Hétfő óta nem fér az oldalhoz a teátrum vezetősége.

A bama.hu cikke szerint hétfő óta nem fér hozzá a Pécsi Nemzeti színház vezetése a saját Facebook-oldalához, az intézmény hackertámadás áldozata lett.

Feltörték a Pécsi Nemzeti Színház Facebook-oldalát

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Thaler Tamás

Lipics Zsolt színházigazgató a lapot a következőképp tájékoztatta:

Feltörték az oldalhoz tartozó egyik adminisztrációs fiókot, amellyel aztán kitiltották a többi admin-fiókot, így nem férünk hozzá a Facebook-oldalunk kezeléséhez.

Az igazgatótól a lap azt is megtudta, hogy a feltört fiókhoz kétfaktoros hitelesítés tartozott, vagyis egy komolyabb hackertámadásról van szó. 

Huszonnyolcezer követő és tíz év munkája áll a Facebook-oldalunk mögött.

A történtekről a Pécsi Balett tájékoztatta a saját Facebook-oldalán a közönséget, arra kérve a nézőket, hogy terjesszék a hírt, mert várhatóan "furcsa" posztok fognak megjelenni a felületen. 

A cikk szerint egyelőre még ilyesfajta posztok nem jelentek meg, ám az intézménynek nehézséget jelentene, ha elveszítené a bő egy évtized óta épülő követőtáborát, és az oldalhoz való hozzáférést. 

Lipics Zsolt ezzel kapcsolatban még ezeket mondta a lapnak:

Jelezni fogjuk a Facebook felé az esetet és reméljük, hogy talán sikerül megoldást találni a helyzetre. Kérjük a kedves közönséget, hogy addig is a Pécsi Nemzeti Színház weboldaláról tájékozódjanak a színház híreiről, továbbá szerencsére az Instagram fiókunk is megmenekült a hackertámadástól.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Shikari: Mi köze ennek a Pécsi Nemzeti színházhoz?
Nessy
A hivatalos letiltás, és a feltörés közt van egy hangyafülnyi differencia, azt hiszem. Nem tudom, nem használom egyiket sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.