A Bloomberg információi szerint november 22-én tűzi napirendre az Európai Bizottság a Magyarországgal szemben folyó jogállamisági eljárás ügyét. Ennek kapcsán vállalta a magyar kormány 17 intézkedés megtételét november 19-ig, az uniós források átlátható felhasználása és a korrupciós kockázatok csökkentése érdekében.

Bloomberg: Orbán vétókkal vágna vissza, ha nem kapná meg az uniós ezermilliárdokat

Fotó: pixabay.com

A lapnak Veerle Nuyts, a Bizottság szóvivője elmondta, hogy Brüsszel és Budapest „az elmúlt hónapokban számos kérdésben előrehaladást ért el” a helyreállítási terv véglegesítése kapcsán.

„Azon dolgozunk, hogy az értékelésünket a lehető leggyorsabban befejezzük”

– tette hozzá a hvg.hu szerint.

A Bloomberg is felveti, vajon hogyan reagálna arra Orbán Viktor, ha nem sikerülne megszereznie a pénzt, ugyanis találgatások már napvilágot láttak arra vonatkozóan, milyen döntéseket vétózhat meg a magyar kormány a soron következő kulcsfontosságú döntések közül.

A cikk utal arra is, hogy forrásaik szerint

“a kötelezettségvállalások végrehajtását biztosító további intézkedések és az igazságszolgáltatás függetlenségének erősítését célzó új javaslatok várhatóan mérföldkövei lesznek a magyar gazdaságélénkítési tervnek”.

Vagyis további feltételekre számíthat a magyar kormány ahhoz, hogy a konkrét folyósítás megtörténjen.

Forrás: hvg.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
@KisTehen: Tuggya esztet minden tenín ...
Toller Béla
De, ha már, orbán nem tudna visszavágni vétókkal, legfeljebb megpróbálná nagy vidéki tahóságában, ahogyan a kocsmában szokták. A slepp meg hiper-ordítozna ...de az EU-nak mégis ezt kellene tennie, egy filért sem ennek a rablóbandának, most is lopnak, miközben sírnak ! Bele-belenyúlnak egymás zsebébe is, hiába, a gátlások oda vannak már ! A magyar vétók semmit sem változtattak az EU politikáján !
gina
Rugják már ki mindenhonnan ezt az elmebeteg zsiros törpét, azt hiszi Isten és neki mindent lehet,mert van pár fogatlan korlátolt hivöje,( pl Shikari, Omio, haha), pedig csalk egy kis román szabadult cigus aki a semmiböl egy ország miniszterelnöke, a könyvekben úgy szerepel majd hogy hazaárulo degenerált zsiros hitlerutánzat...a magyar nép pusztitója
gina
@Shikari: Pénzed?? amit a többi nép összead,, te barom, takarodj a román orosz tajgára proli
ómió
Még bíznak ebben a brüsszeli bolsi simlisbandában!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.