Az elmúlt hónapokban folyamatos volt a liszt árának az emelkedése, ami persze a kenyérfélék, a zsemle, a kifli, és különböző péksütemények árán is meglátszik. A drasztikus drágulás fő okai a búza árának emelkedése, a növekvő energiaárak, és a forint értékének csökkenése, de említhetnénk akár a munkaerőpiaci problémákat is a szektorban. Mostanra megszokottá vált, hogy a boltok, pékségek polcain 100 forintos darab áron találunk zsemlét vagy kiflit, de vajon fel kell-e készülni az 1000 forintos kenyér árra, vagy éppen ez lesz az a termék, amire ársapkát tesz majd a kormány? A Pénzcentrum videosorozata, a CashTag csapata a budapesti Breadpit pékségben járt, hogy utána nézzen, milyen problémákkal küzdenek a pékségek a jelenlegi helyzetben.

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Sok kenyérféle már régen átlépte az 1000Ft/ kg árat! Mint ahogy a vizes zsemle, kifli kivételével a jobb minőségű kifli, zsemle is a 100 Ft/db árat.
amortizáltok
na akkor kergertősdit kéne szervezni tán a péket a termelőt vagy ornán királyt el kék ám gyorsan dönteni mert napról napra lesz itt SZARABB őkelme meg 33 seggel elreppen ámerikába a KÖZ PÉNZ NEKI ajándék Nektek is???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.