2023-ban a műanyag poharak és az azokhoz tartozó tetők forgalmazása tilos lesz, de a magyar szabályozás még mindig nem világos. 

Jövőre már a műanyag poharas sörök is be lesznek tiltva, a magyar szabályozás még mindig nem egyértelmű

Fotó: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

2021. július 3-tól az EU tagállamaiban nem lehet forgalomba hozni egyszer használatos műanyag tányérokat, evőeszközöket, szívószálakat, lufitartó pálcákat és vattapálcákat.

"A szakma azóta keresi a megoldást a műanyag poharak kiváltására, de a 2021 júniusában megjelent kormányrendelet óta semmilyen pontosítást nem közöltek"

– mondta el a hvg.hu-nak Győrvári Gábor, a vendéglátóipari csomagolóeszközök gyártásával foglalkozó Indepack ügyvezető tulajdonosa. 

A termékeknek ezért minden esetben minőségi tanúsítvánnyal kell rendelkezniük, ezenkívül 2021 óta a műanyagot tartalmazó poharakat speciális jelöléssel kell ellátni.

A csomagolótermékek higiénikus körülmények között tartására és a biztonságos szállítására is van előírás, ezek közül a legfontosabb az, hogy a cég csak olyan terméket kínálhat, ami Magyarországon hivatalosan forgalmazható.

További részletek a hvg.hu cikkében

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@Maccska: Miért is? Eddig is a prolik itták műanyagpohárból a sör és a bort, mert igénytelen állatok!
Emmersson71
@Maccska: Egyrészt igen ritkán fogyasztok alkohol, másrészt, olyankor megadom a módját és minőséget választok, valamint kulturált környezetet. Az a minimum, hogy asztalnál és üveg pohárból...
Megértem én, hogy neked megfelel az utcán összeöntött kannás kólával, csak a formádat hozod :P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.