Szerda este megjelent az extraprofitadókról szóló rendelet módosítására vonatkozó kormányrendelet a Magyar Közlönyben.

Megjelent a rendelet: Az Orbán-kormány brutális különadót varr az olajcégek nyakába

December 8-ától, azaz a holnapi naptól 40 százalékról 95 százalékra emelkedik az adó mértéke a Brent olaj és az Oroszországi Föderációból származó kőolaj közötti árrésre – írja az Index.hu.

A Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányrendeletben olvasható, hogy a kormány annak érdekében, hogy a szankciós benzinárakból keletkező extraprofitot elvonja, és a rezsivédelmi alapba irányítsa, a következőket rendeli el:

Az extraprofitadókról szóló 197/2022. (VI. 4.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 8. §-a a következő (6)–(8) bekezdéssel egészül ki: „(6) A Távhő. törvény 7. § (1) bekezdésétől eltérően a 2023. adóévre vonatkozóan a jövedelemadó a pozitív adóalap 41 százaléka. (7) A Távhő. törvény 8. §-ától eltérően a 2023. adóévi adóelőlegek megfizetése során a (6) bekezdés szerinti mértéket alkalmazni kell. (8) A Távhő. törvény 6. § (11) bekezdésétől eltérően a több engedéllyel rendelkező, illetve a jövedelemadó-köteles tevékenységen kívüli tevékenységet végző adóalanynál az adóalap a Távhő. törvény 6. § (1)–(9) bekezdése alapján meghatározott összegnek az arányos része. Az arányt a jövedelemadó-köteles tevékenységek beszámolóban kimutatott vagy a könyvviteli zárlat alapján megállapított árbevételének az adóalany összes árbevételének százalékában (két tizedesjegyre) számítva kell meghatározni.

Rendelkeznek továbbá arról, hogy december 8-ától 40 százalékról 95 százalékra emelkedik az adó mértéke a Brent olaj és Oroszországi Föderációból származó kőolaj közötti árrésre.

Forrás: Index.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ebből a mol a legjobb...miközben nem szállított üzemanyagot a kutakhoz, mertugye nincs Orbánék miatt, 60 milliárd nyeresége volt a nagy semmiből úgy, hogy még Batta sem dolgozik teljes gőzzel...

Nagy színjáték ez az egész...addig basztatták a népet, mire sikerült elérni, hogy örömkönnyek közt vonuljon a nép a kutakhoz, immár sapka nélküli árakon tankolva...

A nép boldog, Orbán elintézte...nagy mágus a faszi, az biztos...megint nem törtki lázadás, csak némi morgás az atv-n, ...

Nyugaton úgy tekintenek ránk, mint egy komplett, gyakorló elmeosztályra...

-itt maguknál mindeni hülye?
-itt? mindenki!

(by üvegtigris)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ha a MOL részvényesei ezt elfogadják nincs mit tenni, ha nem akkor pedig a MOL-nak annyi.
Yoda69
@justhpeter: A MOL egymaga nem tudja ellatni a teljes magyar piacot uzemanyaggal, es ilyen feltetelekkel az import 0 marad. Ez ugyanaz mint az arsapka csak forditva. Ki az a barom aki ide imortalna, ugy hogy hogy a profitja 95 %-at elvisszi orban es a csurhe. Mellesleg a MOL sem hulye, inkabb majd kulfoldon ertekesit nem idehaza, ugyhogy ugyanugy marad a benzinhiany talan meg rosszabb lesz.
KisTehen
hát ja ... van benne igazság ... ha az eu hajlandó kifizetni a brent olajért a 80 dollárt ...
Jozefina
Orbán az éj leple alatt adott ki újabb rendeletet adóemelésről! Valószínűleg ez is rajtunk fog majd csapódni valahol az árakban, tovább növelve az inflációt!!? Nagy szarban lehetnek!! Meddig teheti még ezt??!!
nyugatifeny.hu/2022/12/08/ilyen-nincs-orban-viktor-az-ej-leple-alatt-hajtott-vegre-brutalis-adoemelest
telex.hu/gazdasag/2022/12/07/extraprofit-ado-tavho-benzin-dizel-uzemanyag
444.hu/2022/12/07/kihirdettek-az-extraprofitadorol-szolo-rendeletet
ómió
Nincs üzemanyag ársapka? Akkor, dől az extraprofit "olajcégéknek"! Van mit "különadóztatni"!
sgl
BAZZD MEG EZ IS SZANKCIÓ!!
FELFOGJÁTOK ELLENZÉKI FASZFEJEK???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.