A megtakarítások irányába terelte, és egyben a megtakarítási stratégiák átgondolására is késztette a hazai lakosságot a gazdasági környezet változása – olvasható ki egy friss kutatás adataiból.

A válaszok tanúsága szerint a legáltalánosabb reakció a vásárlási szokások módosítása és a költések visszafogása, de minél magasabb végzettségű és jövedelmű valaki, annál biztosabb, hogy a megtakarításokat használja eszközként a gazdasági visszaesés kockázatainak mérséklésére.

A kutatásban az aktív korú népesség mintegy egyharmada nyilatkozott úgy, hogy a vagyoni, illetve megtakarítási hátterének köszönhetően nem romlott érezhetően a pénzügyi helyzete 2020 óta, ami némi bizakodásra adhat okot és a kutatási eredmények alapján valószínűsíthető, hogy a tudatosabb pénzügyi döntésekből következhet.

Hiába vállalunk plusz munkát, a lakosság közel 40%-ának a jövedelme nem teszi lehetővé, hogy a korábbi szinten tudjon élni

Fotó: 123Rf.com

Ez egyben azt is jelenti, hogy kétharmadnyian viszont nehezebb helyzetről számoltak be 2020 őszéhez képest; a lakosság közel 40%-ának a jövedelme nem teszi lehetővé, hogy a korábbi szinten tudjon élni – annak ellenére sem, hogy sokan pluszmunkával (52%), vagyontárgyak eladásával (34%), vagy éppen korábbi megtakarításaik felélésével (28%) igyekeznek fenntartani korábbi életszínvonalukat. A negatív változás szignifikánsan erősebb a nők körében: 61%-uk nyilatkozott erről a férfiak 46%-ával szemben.

Arról, hogy min tudnak a legtöbbet spórolni, illetve milyen módokon tudnak takarékoskodni honfitársaink, a Blikk.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Blikk.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fergeteg
Ejnye,ejnye ! Már a minimálbérből is jól meg lehet élni. Dolgozz már cigány """Sárgalábú istenit az anyádnak""""
csak úgy....
@fergeteg: te a román minimálbéredre gondolsz,ugye !? :) + kis a trollkodási pótlék 0rbánéktól..
namihami
A Vezér azt mondta, hogy keressen többet. Azt egy szóval sem, hogy dolgozzon.
Kapott is 1,5 millát, egylépésben. Ennél már csak a nyuggerek jártak jobban, a 15%-kal.
vacsi
" az aktív korú népesség mintegy egyharmada nyilatkozott úgy, hogy a vagyoni, illetve megtakarítási hátterének köszönhetően nem romlott érezhetően a pénzügyi helyzete"
azaz feléli a megtakarításait... Inkább gondolkodna, és spórolna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.