A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az első fokon kiszabott büntetés súlyosítására tett indítványt a megvesztegetett kormánytisztviselők ügyében.

Börtönben akarja látni a milliókkal megkent kormányhivatalnokokat a főügyészség

Fotó: pixabay.com

A Központi Nyomozó Főügyészség 2020 februárjában emelt vádat egy észak-magyarországi járási hivatal két vezetője ellen korrupciós bűncselekmény miatt, mert 2018. második félévében ők egy autópálya építkezésben érdekelt cég vezetőjétől 4 milllió forint csúszópénzt kértek, hogy a cégvezető által kezdeményezett földhivatali eljárást jogellenesen befolyásolják – olvasható az ügyészség honlapján.

A Fővárosi Törvényszék 2022. október 14-én kihirdetett ítéletével mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettében, amelyért őket személyenként 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, 4 millió forint pénzbüntetésre és 3 évre a kormánytisztviselői foglalkozástól eltiltásra ítélte.

Az ügydöntő határozat ellen az ügyész mindkét vádlott terhére – a pénzbüntetés érintetlenül hagyása mellett – súlyosabb tartamú végrehajtandó szabadságvesztésért, hosszabb tartamú foglalkozástól eltiltás büntetésért, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak és védőik téves jogi minősítés miatt, továbbá a büntetés enyhítése céljából fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott másodfokú indítványával mindkét vádlottal szemben súlyosabb büntetés kiszabását kezdeményezte az ügyészi fellebbezés fenntartásával, valamint a védelmi fellebbezés elutasítását kérte.

Forrás: ugyeszseg.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mi van? Nem osztották vissza a maffia által elvárt összeget? Saját szakállra loptak?
Ezt még a Petiék sem nézhetik el...???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Te figye má!! a gyurcsány bajnai kormányékat miért nem akarja az ügyészség börtönben látni!!!??? Esteleg nem jelentették felőket!? Hát ahhoz fel kell jelenteni a tolvajokat amikor saját maguk elismerik, nagy nyilvánosság előtt, hogy hazdudtak >> MIT IS HAZUDTAK azt, hogy miden rendben és csak, loptak, csaltak, költségvetést, hamisítotak IMF hitelt vetek fel, amit menten el is költöttek >magukra!? Ehez még fel kell jelenteni a brigantikat!??? Te hát az ügyészség a briganti akik nem léptek!
Logogrif
@Németh István: Pistike ! Úgy látszik a bunkóságnak nincs határa...Régen és ma ia érvényes : TANULNI,tanulni ...Még a helyesírás sem megy ? --- "chawbacon..." azaz : faragatlan , műveletlen emberke !!!
Dr. Proktor
@Logogrif: Hagyd szegényt, csak megint elgurult a gyógyszere...
Ludas Matyi
Ha mind börtönbe megy, akkor ki fogja kormanyozni az orszagot?
bence
Na és milyen büntetés vár a legfelsőbb körökre , akiktől ezeket a trükköket ellesték ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.