Csaknem 130 alkalommal.

Tűzhelyen felejtett étel, kigyulladt adventi koszorú – Rengetegszer riasztották Szenteste a tűzoltókatMTI/Varga György

190 segélyhívásból 129 esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra szenteste – írja a katasztrófavédelem közleménye alapján a 168.hu. 32 esetben tűzhöz riasztották a tűzoltókat, 24 épület gyulladt ki, 97 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük.

Négy helyen az adventi koszorú gyulladt meg.

Ilyen eset volt Debrecenben és Budapesten, az Ötvenhatosok terén. Kaposváron, a Sávház utcában a koszorúról a tűz átterjedt az asztalra is, ami fél négyzetméteren égett. A tüzet az ott lakó eloltotta, de oltás közben megégett a keze. Hasonló eset történt Tasson is, ott a tűzoltók fékezték meg a lángokat. Csornán, a Liget utcai temetőben egy sírhelyen koszorú és a sír körüli avar égett másfél négyzetméteren, de a tűzoltók gyorsan eloltották.

Tűzhelyen felejtett étel miatt volt kisebb tűz négy helyen is:

Szekszárdon, Budapesten a II., III. és XI. kerületben.

Délután fél egy körül tűz keletkezett egy mozdony motorterében a Veszprém megyei Eplény vasútállomásának közelében. Az oltást a mozdonyvezető poroltóval kezdte meg és a tűzoltók fejezték be. A vonaton a mozdonyvezetőn kívül még hárman utaztak, nem sérült meg senki.

Tizennégy óra körül egy nyírgelsei családi ház kéménye égett. A tüzet a tűzoltók megfékezték, de a ház fűthetetlenné vált, ezért az ott lakót rokonok fogadták be.

Délután fél három körül kigyulladt egy társasházi lakás egyik szobája Mosonmagyaróváron. A cserépkályha mellett bútorok és párnák gyulladtak meg. A tűzoltók a lángokat rövid időn belül megfékezték. A lakásból két kutyát és két macskát is kihoztak. A macskákon már nem lehetett segíteni, de a kutyák életben maradtak. Az épületet a tűz miatt 17 lakónak kellett elhagynia, ők később hazamehettek.

Forrás: 168.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok