A három férfi még jauárban rabolta ki azt a házat, ahol korábban felújításon dolgoztak, az ott élő férfit több órán keresztül kínozták, hogy átadja értékeit. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy januárban Újpesten elkövetett rablás nyomozását fejezték be a rendőrök, akik a gyanúsítottakat már elfogták, a védelemlési iratokat pedig megküldték az ügyészségnek.

Oda mentek vissza rabolni, ahol korábban munkásként dolgoztak: az autójuk buktatta le őket – videó

Fotó: police.hu

A közlemény szerint a három gyanúsított – a 43 éves L. Sándor, a 23 éves K. András és az ugyancsak 23 éves T. János – idén január 24-én támadt rá és rabolt ki egy férfit Újpesten, akinek a házában korábban felújítást végeztek. 

Oda mentek vissza rabolni, ahol korábban munkásként dolgoztak: az autójuk buktatta le őket – videó

Fotó: police.hu

A támadók az egyedül élő áldozatukat előbb kicsalták az udvarra (ezt úgy érték el, hogy lekapcsolták a villanyt a házban), majd rátámadtak, és egy székhez kötözték, és több órán keresztül bántalmazták annak érdekében, hogy a férfi átadja az értékeit, és elárulja a házban lévő széf kódját. A támadók arra is rákényszerítették a férfit, hogy változtassa meg bankkártája készpénzfelvételi limitjét, hogy arról is minél több pénzt tudjanak levenni. 

A támadók a közlemény szerint nagyjából 600 ezer forintot tudtak levenni az áldozat bankkártyájáról, és 800 ezer forint értékben vittek el értékeket a házból (okosóra, hangszóró, mobiltelefon). Mielőtt leléptek, a székhez ragasztószalagozott férfire rázárták a házat, ő azonban ki tudott szabadulni, átmászott a kerítésen és a szomszédban segítséget tudott hívni.

A rablókat végül az buktatta le, hogy ugyanazt a fekete színű Audit használták a tett elkövetésekor (az végig ott parkolt a ház előtt a rablás idején), mint amivel a felújítás során jártak a háznál, a környéken lakók pedig felismerték a járművet. 

Január 27-én, három nappal a rablás után a rendőrök K. Andrást és T. Jánost Budapesten, L. Sándort pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fogták el. 

A BRFK Nyomozó Főosztály Rablási Osztály a három férfit felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatásukat. 

Forrás: police.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
@vacsi: majd ezután lesz, csak igazán gyakori.
De semmi gond, itt van nekünk Dr Professzor Sintér Sándor...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.