A babaváró hitel és falusi csok meghosszabbításával szemben véglegesnek látszik, hogy már csak december 31-ig lehet igényelni az otthonfelújítási támogatást és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását – foglalta össze a Bank360.hu.

Figyelem! Ezek a családtámogatások zárulnak le december 31-én

Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

A 24.hu által szemlézett cikk szerint a kormány szerda esti rendeletéből nemcsak az derült ki, hogy milyen családtámogatások folytatódnak, hanem az is, hogy mik szűnnek meg. A jogszabály az eddigi előírások szerint 2022. december 31-ig igényelhető családi kedvezmények közül hármat hosszabbított meg változatlan feltételek mellett két évvel, 2024 végéig:

- a babaváró hitelt,

- a falusi csokot

- és az új lakások építésénél és vásárlásánál megkapható áfa-visszaigénylést.

Két olyan családi kedvezmény is van, amelynek a folytatásáról nem rendelkezik a jogszabály, ami alighanem azt jelenti, hogy ezeket már csak december 31-ig lehet igényelni, tehát aki élni akar a kedvezménnyel, nagyon kell sietnie.

A nagycsaládosok gépkocsivásárlási támogatásának szabályai csak egy ponton változtak a rendeletben, az eredeti igénylési határidő azonban nem módosult, így erre továbbra is csak 2022. december 31-ig van lehetőség. Csupán egy engedményt azonban adott a kormány a nagycsaládosoknak. Ennél a kedvezményél ugyanis a „megfelelő befogadóképességű személygépkocsi” a szerzési támogatásra való jogosultságot megállapító határozat véglegessé válását követően szerezhető meg.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Igazán nagy tömeg nem fogja felvenni, mert a hitelkamatok elszálltak, a munkahelyek pedig dőlnek be. Nem a babaváró fogja kihúzni a népességfogyást a szarból, hanem egy kiszámítható jogi környezet, egy stabil oktatás, és egy tervezhető jövőkép. Farháttal, krumplival, huxittal inkább gumiba megy el a többség. Miért nem b*sztok már?
uploads.disquscdn.com/images/191fcfac88cdd715ad7ce2c4514082f7dafac091e54c97ab607d7e6cceb9da8b.jpg?w=800&h=445

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.